Skip to main content
Más tollából

Korszerűsítette épületeit az Eszterházy Károly Főiskola

By 2015. december 14.

Ahogy a címből is kiderül, korszerűsítette épületeit az Eszterházy Károly Főiskola és erről küldtek is egy tájékoztatót, amit alább megmutatunk érdeklődőknek. Képeket sajnos nem csatoltak, pedig úgy lett volna buli, de nem baj, az írott változat is érdekes azért.

Zárásához érkezett az Eszterházy Károly Főiskola épületeinek korszerűsítését célzó pályázat

Az Eszterházy Károly Főiskolán az elmúlt időszakban jelentős beruházások valósultak meg. Az elnyert pályázati forrásból megvalósult korszerűsítés az Eszterházy Károly Főiskola három épületét, a Gyakorlóiskola Barkóczy utcai épületét, a Leányka úton található C jelű épületet és a Sas Úti Kollégiumot érintette. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatásból, mely 276,62 millió Ft.

A projekt során a Gyakorlóiskola érintett Barkóczy utcai épületében az összes keleti oldali ablak kibontásra került, és helyette a konszignáció szerinti új, fából készült nyílászárókat építettek be. Kialakításuk – tekintettel a műemléki környezet adta lehetőségekre, valamint az épület homlokzati értékeinek, korhűségének megtartására – az eredetinek megfelelő osztásrendszerben készült, egyedi gyártással. Ezen kívül megtörtént az épület padlásának hőszigetelése is.

A Leányka úti beruházás keretében az összes homlokzati nyílászárót cserélték, az első emeleti felülvilágító ablaksávba műanyag ablakokat helyeztek. A beépítésre kerülő nyílászárók típusának kiválasztásakor és az üvegezéskor szem előtt tartották a passzív-
házaknál előírt mértékű Uw értéket.

A Sas Úti Kollégium energetikai felújítása alatt az épület folyamatos működése biztosított volt, így a munkálatok miatt az intézmény érintett hallgatóinak nem kellett kiköltözniük a kollégiumból. A beruházás a teljes külső hőszigetelő burok felújítását célozta, ennek nyomán a lapostetők, az árkádfödémek, a tömör homlokzatfelületek és a homlokzati nyílászárók korszerűsítése is megtörtént.

EKF Sajtóközlemény