Skip to main content
Önkormányzati közlemény

Műszaki átadás az új egri gondozói házban

By 2015. december 22.3 hozzászólás

A napokban lezajlott a műszaki átadás-átvétel folyamata az egri hajléktalan-ellátást a jövőben szolgáló Gondozói háznál. A kivitelező átadta a teljes mértékben felújított és a szakmai feladat 21. századi színvonalú végzésére mindenben alkalmas épületet: a lifttől és a melegítőkonyháig elkészült és működőképes minden. A projekt – melyre Eger Önkormányzata 180 millió Ft pályázati forrást nyert – lezárult, a fedél nélküliek ellátását azonban a jelen, téli időszakban még nem ebben a létesítményben végzi az Egri Családsegítő Intézet.

A műszaki átadást lezáró helyszíni bejáráson Habis László polgármester elmondta: az új egri hajléktalanszállót jó színvonalon alakították ki, így a fontos társadalmi- és kötelező önkormányzati feladat ellátására Egerben immár egy európai szintű intézmény áll rendelkezésre. A felnémeti városrészben megépített gondozói ház átalakítását, felújítását mindenben a pályázati feltételeknek megfelelően valósítottuk meg.

A műszaki átadás-átvételt követően a projekt pénzügyi rendezése van folyamatban, valamint elindult a használatba vételi eljárás.

Részlet a korábbi projektközleményből:

A beruházással Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának célja a település és ellátási körzetében életvitelszerűen tartózkodó hajléktalan emberek munkerő-piaci és társadalmi integrációjának elősegítése, a társadalmi befogadás növelése. Az Eger, Tárkányi u. 25. alatt található, 1465 m2 alapterületű intézmény teljes korszerűsítése és komplex akadálymentesítése valósul meg az alábbi tartalommal:

  • éjjeli menedékhely kialakítása
  • átmeneti szállás kialakítása
  • ápoló-gondozó otthon kiépítése
  • melegítőkonyha és étkező
  • orvosi rendelő kiépítése

Az ingatlan 7402 m2-es telkén akadálymentes parkoló létesült. A beruházás része az épület utólagos hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, fűtéskorszerűsítés és tetőfelújítás. A komplex akadálymentesítés révén, rámpák, belső akadálymentes közlekedési útvonalak, lift, akadálymentes mosdók és WC helyiségek, valamint infokummunikációs akadálymenetesítés épült ki. A beruházás része emellett az eszközbeszerzés is (bútorozás, konyhai és használati eszközök, szakmai eszközök).

Fotó: Nemes Róbert és Zentai László

Szólj hozzá! 3 hozzászólás