Skip to main content
Közlekedés

Zajlanak a kerékpáros-kiegészítő munkák

By 2015. december 22.4 hozzászólás

Múlthéten ünnepélyesen is átadták a várost átszelő kerékpárút-hálózatot. Egyelőre nem írtunk még erről a fejleményről, mert a kiegészítő munkák még tartanak és majd megnézzük egyben az egészet, ha kész lesz. Nem tudunk viszont szó nélkül elmenni ezen kiegészítések mellett, ennyire, mutatjuk, eeeeeeennyire örülünk ugyanis nekik.

Igazából csak két fajta újdonsággal találkoztunk eddig, az egyik egy hibajavítás volt: végre megoldották az Eszperantó sétányi híd csatlakozását. A jobb oldal babakocsi rámpát, a bal oldal pedig lépcsőt kapott, középen korlát véd a kerékpárútra kilépéstől.

DSC_0590

A másik újdonságot a pluszban telepített kerékpártámaszok jelentik. Ezekbe vagyunk szerelmesek és ezek miatt írunk most egyáltalán. Eleve imádunk mindent, ami kerékpártámasz, könnyebbé és boldogabbá teszik az életet, sokat-sokat még belőlük! Ezen felül kiváltképp rajongunk a továbbfejlesztett változatokért, pont azokért, amik most újonnan kerülnek ki. Szépséges, fa felületet kaptak ugyanis középen, ami nem csak esztétikusabbá, de praktikusabbá is teszi őket, nem karcolják ugyanis meg a bringákat. Az új tárolókkal mi eddig a Kertmozi előtt és az Érsekkertben találkoztunk, de Zsolt azt írta egy korábbi képünkhöz, hogy a Hadnagy úton is látott belőlük, így simán megbújhatnak még máshol is a kis gyönyörűségek. Az általunk felfedezett pontokon a Kertmozihoz 5 tároló került, ott 10 biciklinek született így hely, az Érsekkertbe pedig 20 tárolót helyeztek ki, 40 kerékpár számára. Igazi kerékpártároló-komplexum létesült ott. Tető sajnos egyik tároló fölé sem került, de hát ennyi baj legyen, már a fedetlen változat is nagyszerű fejlemény!

DSC_0574 DSC_0588

Szólj hozzá! 4 hozzászólás

 • Épül-szépül Eger, végre egy nem kritikus , türelmetlen vélemény! Mindennek eljön a sora, Nagyon keményen dolgoznak az emberek a Mária utcai kerékpár útnál, nap, mint nap többször látom őket. Gigantikus munkát végeznek. Kész lesz, amikor kész lesz! Több helyen olvastam, hogy dec, 20-ára ígérték a befejezést/átadást, stb….stb…. ezeknek az embereknek üzenem: ha ennyire türelmetlenek, álljanak be lapátolni, betonozni ! Elég volt a NEGATÍV, pocskondiázó hangulatkeltésből! Nagyon rossz érzés ezeket olvasni! Ha pedig valahol hiba van, azt KI FOGJÁK JAVÍTANI ! Nem egyik napról a másikra, hanem idővel. Örülni kell minden változásnak ebben a városban és nem mindíg mindent kritizálni!

  • Dani szerint:

   Az igazat írják le, hogy november közepe volt eredetileg a határidő, aztán december és még nincs kész. Ha nem tudják befejezni, akkor mondják meg kerek-perec, hogy majd februárban lesz teljesen kész. Nem kell a hazugság és a propaganda. A hiba pedig többnyire nem spontán keletkezik vagy az elhasználódástól, hanem rosszul tervezték meg. Nem kell elnézőnek sem lenni és tapsolni nekik, de jó hogy ki tudták javítani.

 • laport szerint:

  Az Érsekkert Stadion utca felé eső kijáratához is került pár támasz.

 • Tudor szerint:

  Aki ennyire „nagyonkeményhozzáértőkritikus”, annak fogalma nincs arról, hogy milyen munka levezényelni egy ilyen uniós projektet, főként akkor, amikor szorít az idő, mert a fejlesztési ciklus zárása miatt 2015 végéig minden egyes projektet be kell fejezni. Az egész ország versenyt futott az idővel, ez tény. Csak ennyit akartam…ne legyünk már mindig annyira okosak!