Skip to main content

Az elmúlt hetekben már tesztelték közterület-felügyelő kollégáink a Líceum melletti közlekedési sorompót, amely január 16-ától zárja le az utat a Széchenyi utca felé haladó autósok előtt. A behajtási ponton csak az léphet be, aki rendelkezik az ehhez szükséges engedéllyel, illetve elektronikus kártyával. A kontrollt végző felügyelők nem csak ennek meglétét vizsgálják, hanem mobil eszközzel azt is ellenőrzik, hogy az autó vezetője szabályszerűen használja-e azt.

Szombattól, tehát január 16-tól két hetes „türelmi időszak” következik, s a szabályszegőkkel szemben február 1-jétől a legszigorúbban lépnek fel.

A kártyás-sorompós rendszert jelenleg térfigyelő kamera egészíti ki, a későbbiekben pedig rendszám-felismerő eszközzel egészül ki.

Az új típusú behajtási engedélyek – a megfelelő dokumentumok benyújtásával – kérvényezhetőek a Közterület-felügyelet munkatársainál, akik a Városházán, az Adó Iroda melletti, földszinti ügyfélfogadóban várják az igénylőket ügyfélfogadási időben. Az engedélyek arculata egységes, de több színben léteznek, attól függően, hogy azokat milyen célra és milyen korlátozásokkal adta ki a Polgármesteri Hivatal. A színeknek nagy jelentősége van, hiszen az autósok csak a legközelebbi belépési pont és az engedélyen feltüntetett úti cél között közlekedhetnek – ezt külön ellenőrizni fogják a közterület-felügyelők.

További információk, részletek: www.kozter.eger.hu

Szólj hozzá! 3 hozzászólás

 • Horváthné Juhász Izolda szerint:

  „az autósok csak a legközelebbi belépési pont és az engedélyen feltüntetett úti cél között közlekedhetnek”
  Mega-giga lájk! Akkor nem a Jókai utca felől fog végigcsörtetni a belvároson, akinek a papneveldénél van dolga? :)

 • Vékony Tibor szerint:

  Nahát, olyan boldog vagyok tőle. de tényleg. Úgy hiányzott. Mostantól nyugodtan alszom.

 • Géza Surányi szerint:

  Felesleges. A Széchenyi utca Kossuth Lajos utca felőli végétől továbbra is be lehet hajtani. És sokan meg is teszik, hiába van ott a behajtani tilos tábla. És mindezt büntetlenül meg lehet tenni a rendőség épületével szemben!