Skip to main content
Közlekedés

Térképek is járnak a városon átvezető kerékpárúthoz

By 2016. február 18.3 hozzászólás

Még tavaly év végén pakoltak ki több helyre is fa táblákat a városban – akkor még nem volt rajtuk semmi, így csak néztük, hogy ők mik lehetnek és miért. Gyanús volt, hogy kerékpárutak mellé kerültek, így sejtettük, hogy ahhoz a projekthez lesz közük, na meg reméltük is ugyanezt, mert a fa elemek a bükki kapcsolat nélkül sehogy nem illenének a városképbe. Nem is kell, hogy illjenek, tényleg a projekthez tartoznak a táblák: már felkerült rájuk a minta tartalom.

DSC_0611

A táblákon egy nagy várostérkép (a nagyot értsük úgy, hogy Lajosvárostól egészen Felnémetig láthatjuk rajta magunkat, ami igazi ritkaság  az infótáblák körében), a Bükk kerékpárúttal érintett része és hasznos információk láthatóak. Utóbbiak kerékpárszervizekből, közérdekű adatokból, illetve kerékpárosbarát szállásokból és -vendéglátóhelyekből állnak össze. Na meg „kerékpáros pihenőhelyekből és látványosságokból a városban”, ezt mi sem pontosan értjük, de rajta van és kész, ha lehagyjuk a kerékpáros részt, akkor csak sima látványosság listának az is megfelel.

Szólj hozzá! 3 hozzászólás

 • Garai Balázs szerint:

  Én nem akarok kötözködni.De az okos telefonok világába minek ez?

  • Egrinapok szerint:

   Elméletileg készül alkalmazás okostelefonra is a kerékpárút kapcsán. Egyébként mi is technika-pártiak vagyunk, de kellenek ezek az elemek az utcákra, ha másért nem, már csak azért is, mert ezekről is tudomást lehet szerezni arról, hogy egyáltalán létezik ilyen kerékpárút-hálózat (hogy aztán ennek tudtában le lehessen tölteni majd az alkalmazást is).

  • Lakatos Dávid szerint:

   Ha lemerül a telefon vagy nem akarod vinni….. Gondolkodni luxus néha…