Skip to main content
Közlekedés

Egyre több kerékpártámasz épül

By 2016. február 24.One Comment

Tisztára úgy érezzük már néha magunkat a belvárosban járva, mintha valami kincskereső játékban vennénk részt – már ösztönösen is új kerékpártámaszokat keresünk mindenhol… A jelenség örömteli oka, hogy gombamód szaporodnak ezek a támaszok Egerben, ráadásul csapatokban járnak, egy támasz nem támasz elvégre! A kincskereső játék másik, zárójeles oka, hogy hiába kérdeztük a Városházán, hogy hová terveznek ilyen támaszokat, nem tudták megmondani a helyszíneket, néha ilyen nyomikán viselkednek, ez van.

DSC_0620

Lényeg, hogy még egy új tárolót találtunk, ezt most az Egészségház – Klapka utcák kereszteződésében. Ez már a sokadik meglepetés a környéken, kerültek korábban új tárolók a Kertmozihoz, a strand érsekkerti bejáratához, az Érsekkert Stadion utcai bejáratához, az érsekkerti játszótérhez, illetve állítólag a strand Hadnagy utcai bejáratához is, bár arra még nem jártunk azóta, így azokat nem láttuk. A mostani, legújabb telepítés 7 darab, „P” alakú támaszt jelent, amihez legkevesebb 14 bicikli köthető ki. Mármint legkevesebb, ha a maximumot vesszük. A maximum minimuma, mert ugye két biciklit egymáson keresztül is le lehet kötni, így már egészen más szám jön ki. Mindegy. Vannak új tárolók és ezért eeeeekkora pacsi jár mindannak, aki kiötlötte, aki megvette, majd aki kitelepítette őket! Egy dolog a szívfájdalmunk, hogy amíg még mi is a fősuli szomszédos B épületében tanultunk, addig bezzeg nem volt ilyen pöpec tároló… Nekünk még az ÁNTSZ labor mögötti kis sikátorba kellett kötni a binyót, aztán azon izgulni, hogy meglesz-e estére. Mindig megvolt, de ugyanitt szégyellje magát a fősuli, hogy olyan gagyi, régi tárolói vannak, amit a biciklisek fele fizikailag nem tud használni.

Az új telepítéssel kapcsolatban két dolgot azért nem értünk, egyik, hogy pontosan kinek is szánják a támaszokat, illetve, hogy miért ilyen változatot raktak ki belőle. A helyszín pont félúton van a strand és a fősuli közt, így igazán egyik intézményhez sem szól. Mindkettőtől lehet használni, biztos, hogy fogják is, csak nem logikus a dolog. A milyenséget pedig azért nem értjük, mert ez egy újfajta támasz, se nem olyan, amit a belvárosi rehabilitációkor szórtak szét a sétálóövezetben, se nem olyan, amilyeneket azóta raktak ki a korábban is említett helyszínekre (azok ilyenek). Ez sem baj, sőt, fő a változatosság, csak puszta filozofálás. Az egyetlen fontos dolog, hogy újabb és újabb támaszok jelennek meg a belvárosban, ami végtelenül példás dolog!

Szólj hozzá! One Comment