Az időjárás elég gonosz egy teremtés tud lenni néha így év elején, de cserében a város mindig igyekszik ellensúlyozni a rosszaságokat az első hónapokban. Ahogy tavaly, úgy idén megint kapunk új vendéglátóhelyeket búfelejtőnek, ezúttal egyből négyet is. Mert mivel lehet ugye legjobban elűzni a tél okozta komorságot, ha nem a hasunk megtömésével?!
1. Surf ‘n’ Fries
Az Agria Park első emeletén nyitott meg pénteken a város legújabb gyorsétterme, a horvátországi székhelyű Surf ‘n’ Fries. Az elsősorban speckó krumplijáról ismert lánc nyitása nem csak azért örömteli, mert eggyel több íz van már itthon vele Egerben, hanem azért is, mert hosszabb kihagyás után megint egy nagyobb méretű franchise étterem kacsintott a városunkra a személyében. Ezek a láncok elengedhetetlen kellékei egy élő (közép)nagyvárosnak. Sokan szeretik őket, sokan nem, van, aki ezeken él, van, aki nem, de a lehetőségnek adottnak kell lennie, hogy ha akarjuk, választhassuk ezeket az éttermeket.
2. Fald fel Amerikát
Várhatóan márciusban nyitja meg kapuját éhes egriek hada előtt a régió második Fald fel Amerikát étterme. Legközelebb jelenleg Miskolcon ehetünk ilyen egységben, ha messzebb megyünk, akkor Pesten is, aztán tudtunkkal ennyi lehetőségünk van az országban. Még választhatunk a kismillió azonos nevű étterem közül is szerteszét, de azok nem ehhez a céghez tartoznak. A Fald fel Amerikát egy oázisnak készül az amerikai ételek rajongóinak, bár még nem nyílt meg a hely, már látatlanban is garantáljuk, hogy senki nem fog tőlük éhesen távozni. A gyorsétterem az Érsek utcán, az egykori Vadászkürt helyén nyílik hamarosan.
3. Pláne a konyha!
A Pláne a konyha! már nem gyorsétterem, ez az egykori Elefanto újragondolt változata: egy hagyományos, magas minőséget képviselő vendéglátóhely. „Stílusos bisztró, igazi fatüzelésű kemencével, látványkonyhával. Állandóan változó kis étlappal, helyi és nemzetközi kedvencekkel. Házilag sütött friss kenyerekkel, süteményekkel akár elvitelre is.” Ezt írják magukról a bemutatkozásukban, nyilván megkívántuk őket.
4. Cortado Gastrobar
A Cortado is egy meglévő hely újragondolása, mégpedig a Széchenyi utcai egykori La Isláé. A régi La Isla először bezárt, aztán a régi névvel, viszont újult erővel és új kézben újranyílt, hogy most ennek a folyamatnak a végére egy új név is megszülessen az elgondoláshoz. Az új La Isla, vagyis most már Cortado Gastrobár már névváltása előtt is nagyon nekifeszült a hamburgereknek, elég jól is ment ez nekik, a BurgerBlog például az ország legjobb hambijai közé választotta tavaly a szendvicsüket.
,,,,, CSISTA ,,,,, MAGYAR HANGZÁSÚ ,,, ZABÁLDÁK ,,, NOKEDLI , TARHONYA , KRUMPLIPÜRÉ STB…. ?????
ITT NEM TUDNI MENNYI A – HAMAROSAN – IDŐ – DE AKKOR ÖRÜLT IRAMBAN KELL CSINÁLNI A – FALD FEL USA…. VADÁSZKÜRT… MERT OTT MÉG ROMHALMAZ MEG BETÖRT ABLAK STB A DOBÓ CUKRÁSZDA MEG MÁR KÖLTÖZIK AZ UTCÁRA – JA AZ ÖSSZEL NYILÓ VOLT ALABÁSTROM – REMÉLEM ILYEN NEVE IS VOLT – MEG KIADÓ- ELADÓ TÁBLÁS…..