Skip to main content

Megközelítőleg 3 milliárd Ft-os uniós és hazai forrásból újíthatja meg Eger a város szennyvíz-hálózatát – döntött a napokban Magyarország Kormánya. A kabinet az 1084/2016. (II. 29.) számú kormányhatározattal kiemelt projektként nevesítette a fejlesztést.

Az egri pályázat pontos címe: „Eger szennyvízcsatorna-hálózatának fejlesztése és a szennyvíztisztító telep korszerűsítése”. A Magyar Közlöny 2016. évi 26. számában megjelent kormányhatározat a KEHOP éves keretének felosztásáról szól, s ebben Eger számára 2,62 milliárd Ft támogatást, valamint 300 millió Ft, hazai költségvetésből megtéríthető önerőt jelölt meg a Kormány.

A tervezett fejlesztést a támogatott pályázók a Nemzeti Fejlesztési Miniszter által alapított Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. projektfelügyelői segítségével végzik el, s egyben ez a szervezet látja el a fejlesztési konzorcium vezető szerepét is.

Habis László polgármester elmondta:

A korábban összeállított szakmai koncepció szerint megújulhat a belváros és a déli iparterület közötti szennyvíz főgyűjtőcsatorna, az egri szennyvíztelepet korszerű módon lefedik és technológiai korszerűsítést is végrehajtanak az üzemben, így lehetőség nyílik majd az iszapkezelés energiahatékony megvalósítására is.

A fejlesztési program véglegesítése a következő hónapok feladata.

Szólj hozzá! One Comment