Skip to main content

Húsvét szombatján, 2016 március 26-án 19.00 órakor jótékonysági koncertet ad a Líceum kápolnájában az egri születésű, világszerte ismert jazz zongorista és zenei producer, Csík Gusztáv. Az iskoláit Egerben végző és zenei karrierjét is városunkban indító kiválóság nem egyedül, hanem a lenyűgöző hangú Joan Faulkner énekművésszel érkezik Egerbe, aki kisgyermek kora óta énekel gospelt, jazzt, soult és más műfajokat, és fellépésével gazdagította pl. Ray Charles és Percy Sledge németországi koncertjeit.

Jegyek elővételben március 11-től kaphatók a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban.

Csík Gusztáv januárban találkozott Egerben Habis László polgármesterrel és elmondta: nagy örömmel vette szülővárosának megkeresését. A koncerten húsvéti gospel darabokat, jazzt, bluest és standard jazz számokat hallhat majd az egri közönség, s a bevételből a város a művésszel karöltve ifjú egri, zenei tehetségeket kíván támogatni a Farkas Ferenc Zeneiskola alapítványán keresztül. Csík Gusztáv hozzátette: hálával tartozik az egri zeneiskolának, hiszen itt indult számára az életre szóló szerelem a zenével.

Habis László polgármester: Egerből sok olyan egyéniség indult, aki szép eredményeket ért el a zene, a tudományok, vagy éppen a sport területén. Fontos cél, hogy az egri gyökerű kiválóságok és a város közötti kapcsolatot ápoljuk, s ezzel is tegyük színesebbé kulturális életünket, közéletünket. Húsvét ünnepéhez méltó, csodás lehetőség lesz az egri polgárok számára, hogy meghallgassák az Egerhez szívvel-lélekkel kötődő művészt egy világszínvonalú koncerten.

Időpont: 2016 március 26. szombat, 19.00 óra

Helyszín: Oratorium Artium Pyrkerianum – Líceum Kápolna (I. em. 209-es terem)

Jegyek kaphatók: a Forrás Gyermek és Ifúsági Házban (Bartók tér 4.)

Jegyár: elővételben 3000 Ft, a helyszínen 3500 Ft

Az előadás bevételével az egri zenei tehetségeket támogatjuk a Farkas Ferenc Zeneiskola alapítványán keresztül.

Honlapjának tanúsága szerint az Amerikában és Európa szerte hatalmas sikereket arató Csík Gusztáv tíz évesen már az iskolai zenekarral játszott az egri Park Hotelben, 16 évesen pedig állandó nyári munkát vállalt egy másik zenei formációval, ugyanebben a patinás szállodában. Sokáig játszott Pege Aladárral, akivel 1964-ben már a Frankfurt Jazz Fesztiválon lépett színpadra, s első rádiófelvételük egy hamburgi rádióban volt. Együtt zenélt a műfaj nagy ikonjaival: Dizzy Gillespie-vel, Kenny Clarke-kal, Art Taylorral, Sam Woodyarddal (Duke Ellington dobosával), Ed Thigpennel és Alvin Queennel (mindketten Oscar Peterson dobosai), Mr. Jimmy Woode-dal és még sokakkal. Ma is sokat koncertezik és rengeteget utazik a ’3 Ladies of Blues’ előadással, melynek zenei igazgatója. Fellépett velük Oroszországban, Spanyolországban, Svájcban, Törökországban, Franciaországban, Olaszországban, Dubaiban, Norvégiában és Finnországban, Indiában, valamint számos németországi show-műsorban, fesztiválon és gálán.

0326-Csík Gusztáv koncert PLAKÁT