Skip to main content

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkárnál tett látogatást az ünnepi hétvége előtt Habis László, Eger polgármestere. A városvezető tájékoztatta a sportkormányzat képviselőjét a városunkban eddig megvalósított sportfejlesztésekről. Szó esett a Felsővárosi Sporttelepen elvégzett műfüves pályaépítéséről, melyet a Magyar Labdarúgó Szövetséggel közös konstrukcióban valósított meg Eger Önkormányzata. Habis László bemutatta a Kemény Ferenc Sportcsarnok felújításának első, a Magyar Kézilabda Szövetség közreműködésével megvalósított fejlesztését is, melyet a látvány csapatsportágakhoz kötődő „TAO- forrásból” és önerőből finanszírozott az önkormányzat. Az Eger és térsége országgyűlési képviselője, Nyitrai Zsolt miniszteri biztos kezdeményezésére létrejött találkozón ugyancsak szó esett arról, hogy a megyeszékhely önerőből alakított ki egy asztalitenisz csarnokot a belváros közelében.

Habis László a következő időszak beruházásait részletezve kiemelte: az önkormányzat – a Közgyűlés határozatának megfelelően – előkészíti a Szentmarjay Tibor Városi Stadion tervezett megújítását: nettó 250 millió Ft-ból megépül egy korszerű rekortán atlétikai pálya, pont kerül a stadionvilágítás kérdésére és egyéb kapcsolódó létesítmények is szolgálják majd az egri sport ügyét. A Kormány Modern Városok Programjában szereplő egri Nemzeti Úszó- és Vízilabdaközpont építéséről kormánydöntés született, ehhez kapcsolódóan a 2016-os évre az önkormányzat annak érdekében kapott támogatást, hogy elkészüljön a komplexum megvalósíthatósági tanulmánya, illetve az ún. előzetes régészeti dokumentáció. Eger azon dolgozik, hogy a Bárány Uszodában elkezdődött fejlesztés második és harmadik üteméhez a már megítélt kormánytámogatás mellé TAO-forrást is bevonjon és a szükséges önerőt rendelkezésre tudja bocsátani. Habis László polgármester mindehhez kérte a sportállamtitkárság szakmai segítségét.

A találkozón a felek megállapodtak abban, hogy Eger Önkormányzata eljuttatja államtitkár asszonynak az egri sportfejlesztésekről szóló, aktuális státuszjelentést. Véleményezésre megküldjük a kormányzatnak azt a „vizes” komplexumra vonatkozó fejlesztési koncepciót is, melyet egri vízilabdás és úszó szakemberek készítettek el. A fentiek mellett kidolgoztunk egy konkrét javaslatot arra nézve, hogy a 2017-es évben Eger milyen mértékű kormányzati támogatást kér és vár a kormányzattól a tervek megvalósításához. Ebben is kérjük Szabó Tünde államtitkár asszony támogatását, hiszen fentiek a nemzetgazdasági miniszter és a Miniszterelnökséget vezető miniszter kompetenciájába tartoznak ugyan, ám a fejlesztésekhez szükséges az Emberi Erőforrások Minisztériumának szakmai támogatása is.

Államtitkár asszony elismeréssel szólt az Egerben működő utánpótlás-nevelő munkáról és a megyeszékhely sporteredményeiről, valamint ígéretet tett arra, hogy a közeljövőben Egerbe látogat.