Skip to main content
Közlekedés

Elkészült a vasútállomás melletti fedett kerékpártároló

By 2016. március 24.6 hozzászólás

Régóta készült már a kis csoda, mi meg régóta vártuk is, hiszen nem minden nap éri ilyen boldogság az embert ugye. Az új tároló nem csak praktikus, de úttörő szerepet is játszik egyben, ez az első, bárki által használható, „közösségi” kerékpártárolója ugyanis a városnak. A szerepét azért kell ennyire körülírni, mert privát parkolóból csomó van már, ami fedett, de hát azok privátok, így más körbe tartoznak.

DSC_0626

Az új jövevényt a vasútállomás bejárata mellé, kerítésen belülre helyezték el. 6 támasztót kapott, ergo 12 bicikli kényelmes tárolására szolgál. Az ötlet lenyűgöző, a megvalósítás szép lett, öröm van és boldogság.

Kipróbálni még nem tudjuk, hogy mikor fogjuk először, mert hát picit azért győzködnünk kell magunkat előtte. A tároló ugyanis baromi jó és annyira praktikus lenne biciklivel érkezni a vonathoz, hogy később majd vonattal érkezve is biciklire szállhassunk vissza, jelentősen felgyorsítva így a hazajutás idejét, ez viszont csak a dolog egyik oldala. A másik oldal, ami a visszatartóerő, hogy az utazásaink meghatározó része több napos, a vasútállomás sajátságos közönségével meg nem olyan magabiztosan hagyjuk együtt éjszakázni a kétkerekűnket. Azt még nem néztük, hogy fényt mennyit kap a tároló, ha világosban van este is, akkor ez a félelmünk jócskán csökken majd.

Jó hír viszont, hogy nagy eséllyel nem ez az utolsó fedett tároló a városban. A tervek szerint belátható időn belül a buszpályaudvar is kapna majd egy hasonló egységet!

Szólj hozzá! 6 hozzászólás

  • Azt nem teljesen értem, hogy mit értesz „ez az első, bárki által használható, “közösségi” kerékpártároló” alatt. Egy csomó kerékpártároló van, amit bárki használhat :)

  • Kiss Péter szerint:

    Először is kicsi, vasútállomásra nem építünk 12 kerékpár tárolására alkalmas tárolót, minimum egy 50 kerékpár tárolására alkalmas tárolót kellet volna építeni. A tető szintén nem megfelelő, eső estén eláznak a kerékpárok. A vasútállomáson van kerékpárok elhelyezésére szolgáló tartó, annak nagyobb a kapacitása és sokkal olcsóbb. ezzel a tárolóval csak az járt jól, aki megépítette jó drágán. Az a baj, hogy a közpénzekkel a város ilyen felelőtlenül bánik.

    • Névtelen szerint:

      Hogy vált be a tároló biztonsági szempontból?? Mertek biciklit ott hagyni éjszaká(k)ra???
      Kösz a választ