Skip to main content
FejlesztésKözlekedés

Megkezdik a Sas utca felújításának tervezését

By 2016. március 31.5 hozzászólás

Régebb óta tervezi már a város, hogy kezdeni kéne valamit a Sas utcával, most úgy néz ki, hogy szépen-lassan el is indul a projekt. Kikerült ugyanis egy február 29-ei dátumú tervezési szerződés az eger.hu-ra, melynek tárgya a Sas utca rekonstrukciós munkáinak megtervezése. A tervező az egri székhelyű Dobi Via Mérnöki Iroda Kft, a szerződés nettó értéke pedig 13 100 000 forint. Papírforma szerint az engedélyezési tervnek 2016. június 15.-re, a kiviteli tervnek pedig szeptember 15-re kell elkészülnie.

Kész terv hiányában azt még nem lehet tudni, hogy pontosan mi is készül az utcán, de a korábban elhangzott tervek alapján azért lehet ötletelni. A Sas utcának mindössze három kritikus pontja van, az egyik az állomás melletti vasúti átjáró, a másik a malom melletti vasúti átjáró, a harmadik pedig a két végpont közti szakasz – az 1 kilométer hosszú utcából így csak 800 métert kellene újragondolni… Az első problémára az Integrált Városfejlesztési Stratégia egy különszintű átjárót (elvileg egy 2×1 sávos aluljárót) ígér 2017-végéig. A malomnál az elsődleges veszélyforrást ugye az utak kereszteződése jelenti, amit viszont a vasúti átjáró közelsége miatt nehézkes lámpásítani. Az egyre növekvő forgalom miatt muszáj kezdeni valamit a szakasszal, kíváncsian várjuk, hogy mérnökeink mit ötlenek majd ki. A Sas utca egésze pedig azon kívül, hogy nem egy szívderítő látvány, nagyon szűk is és nyílt árokkal szegélyezett, ami valljuk be, nem egy hightech megoldás így 2016 tavaszán. Az út szélesítése és az árok lefedése is tervben volt korábban, legvadabb álmainkban pedig még egy bicikliutat is el tudunk képzelni az árok helyére.

Izgatottan várjuk, hogy mi fér majd be a tervekbe, na meg bízunk benne, hogy 2017 végén már egy sokkal felvállalhatóbb területnek számít Egerben a jelenleg elég hányatott sorsú Sas utca.

Szólj hozzá! 5 hozzászólás

 • Mag Edit szerint:

  Nagyon ráférne. De a vasútállomás környékére is.

 • Birincsik József szerint:

  Az aluljáró jó gondolat mindkét helyszín esetén. Mondjuk ennek tükrében rendkívül hasznos volt tavaly ősszel új STRAIL elemekkel átépíteni az állomási átjárót, és sorompóval, illetve LED-es fénysorompóval felszerelni a tihaméri átjárót. Reméljük, hogy a kinyert anyag felhasználható lesz máshol, és nem pazarlás történt.

 • Névtelen szerint:

  Én úgy tudom, Sas úton laktam vagy harminc évig, nem pedig Sas utcában…

 • Pintyőke.... szerint:

  De siessenek mert 2020 után még nehezebb lesz ……feltéve ha addig kibirja – na nem a Sas út ………… mert ide a déli harangszó is 13 – 13-30 – ra ér ide ….

 • Mária Balog szerint:

  Már nagyon várjuk, remeljuk, hogy jó lessz.