Skip to main content
Közlekedés

A Líceum is kapott új kerékpártámaszokat

By 2016. április 13.4 hozzászólás

Folytatódhat a februárban említett kerékpártámasz-kereső játékunk, a város ugyanis még most sem állt le az új egységek telepítésével. Tartsák meg a jó szokásukat és folytassák még ezt a hozzáállásukat évekig, évtizedekig, évszázadokig! ♥

8 bicikli boldogságára most a Líceum mellé pakoltak ki 4 támaszt, egyébként megint egy új fajtából. A telepítést a Critical Mass facebook csoportjában láttuk először Törőcsik Gábor feltöltéséből. El is határoztuk, hogy ha kész lesz, majd jól lefotózzuk magunkat mi is a jövevényt, erre kész lett és Gábor még egy fotót töltött fel róla, hát akkor meg minek menjünk ugye, megmutatjuk inkább az ő képét alább:

12957562_10204689825845754_3172007492926750879_o

Törőcsik Gábor‎ –> Critical Mass – Eger (Facebook)

Az új tárolóknál picit megint az van mint anno az Egészségház utcaiaknál volt, hogy rosszat mondani, ha akarnánk sem tudnánk rájuk, mert kerékpártárolókból vannak és ezért csak jók lehetnek. Örülünk is nekik, tényleg, sőt, ezt még használni is fogjuk valószínűleg, de azért kéz a szíven, ezt is elég béna helyre sikerült felhúzni. Mert kinek szól, már megint? A fősulisoknak, a bejárattól jóval arrébb, az épület másik oldalán? A Bíborosba igyekvőknek, a poharazótól 150 méterre? A Gödörben mulatóknak, a szórakozóhelytől 200 méterre? Tehát értjük, ez megint ilyen fura helyválasztás volt, na de ennyit a negatívumról.

Egyébként ide, picivel arrébb lehetne egy brutál-menő központi tárolót csinálni. Az Eszterházy tér, Kossuth Lajos utca felé eső része kihasználatlan, mármint a parkoló mögötti járdát és padokat tekintve. Innen ki lehetne zúzni az összes padot a város más pontjára, a helyükre meg épülhetne egy hatalmas tárolókomplexum, hosszában a parkolóval párhuzamosan. Ez már jobban szólna a fősulisoknak is, de ha raknának rá egy kecses tetőt, akkor a történelmi belváros felét is kiszolgálhatná. Mert tud sétálni a biciklis, nem erről van szó, de nem hülye és csak akkor teszi ezt meg, ha van értelme. Ha praktikátlan helyekre rakunk tárolókat, akkor pár elvetemültön kívül a többség ugyanúgy oszlopokhoz fogja kötni a bringáját mint most. Ha viszont azt mondjuk neki, hogy igaz messzebb van, de cserében árnyékos, eső védett helyen hagyhatod a biciklit, biztonságban, akár egész napra / estére is, akkor kétszer is meg fogja gondolni, hogy a kétkerekűje érdekében megéri az a pár méter plusz séta!

Szólj hozzá! 4 hozzászólás

 • Dávid szerint:

  Érdekes a cikkíró gondolatmenete, hogy egyből a bíboros( aminek saját tárolója van az udvaron) meg a gödör jutott eszébe, arra nem is gondolt, hogy alig pár méterre van innen egy bank és számos más üzlet. Nekik pl. tökéletes ez a tároló, de még a főiskolásoknak és a városban bármit elintézni akaróknak is. Sokszor látom, hogy olyanok lakatolják le a biciklit a főiskola előtt akiknek teljesen máshol van dolguk, egy kis séta senkinek se árt. Ez a „brutál-menő központi tároló” pedig nem rossz ötlet, de az biztos, hogy annak nem itt van a helye. Nagyon jól néznek ki ott a padok és szinte mindig ülnek rajtuk vagyis kihasználtak és itt nem is mutatna jól egy nagyobb fedett tároló de valahol a belváros területén lehetne egy ilyen.

  • Sasi szerint:

   A Bíboros belső tárolója egyrészt régi, másrészt szűkös, harmadrészt este tömegben nem egy élmény kivinni belőle a bringát, ezért keresünk alternatívát rá. De ettől függetlenül félig ugyanazt mondjuk, tényleg vannak, akik a meglévő tárolókat választják jelenleg is és aztán sétálnak inkább tovább, de nagyon sokan vannak, akik a legrövidebb és leggyorsabb elvet vallják, ezért látunk az egyre több telepített tároló ellenére is oszlopokhoz és minden máshoz kötözgetett bicajokat a városban. Nem csak az ő érdekükben kéne változtatni, de ez a jelenség városképileg is zavaró, ezért lenne jó, ha még többek számára adnánk alternatívát olyan tárlókkal, amik vagy közelebb esnek célponthoz (gyönyörű példák erre a Spar és most már DM melletti változatok), vagy pedig amik olyat tudnak, amit az oszlop nem. Például fedettek, vagy rájuk lát egy kamera. Aztán, ha még többen kötik ezekhez a bringájukat és már csak 1-2 ember lesz, akik még mindig oszlopot választanak, akkor idővel hátha ők is érzik, hogy kilógnak a sorból és kész, született egy olyan belvárosunk, ahol legalább már a bringák a helyükön vannak.

   A brutál-menő központi tároló helyére pedig szívesen fogadok más ötletet, megépíteni sajnos nem fogják ettől sem, ahogy az én ötletemtől se, de érdekel, hogy más hol látna ilyet szívesen!

 • legalább már a formája elfogadható, nem úgy mint a többi négyszögletes ormótlan és balesetveszélyes kerékpártámasz, melyet a városban több felé telepítettek

 • Pintyőke... szerint:

  Annyi ,, csillag lesz az égen ,, mint amennyi tároló van a városban ???? …… szögletes , gömbölyű … de azért Felnémet felé gyötri a ,, folytontiprót ,, – a busz meg lépésben ,, battyog ,, mögötte…..