Skip to main content

Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a Városgondozás Eger Kft. a város közterületein található vadgesztenyefák védelme érdekében permetezést végez 2016. április 23. és 2016. május 15. közötti időszakban éjjel 2200 és 0300 óra között. A munkavégzés időpontja várhatóan a megjelölt intervallum első két napja, de kedvezőtlen időjárás, vagy egyéb előre nem látható körülmény miatt a növényvédelmi munkálatok elhúzódhatnak.

A felhasználásra kerülő szerek: Dimilin 25 WP  (0,5 kg/ha), Topas 100 EC (0,3 l/ha), Sraygard (0,2 l/ha). A szerek munka-egészségügyi várakozási ideje 0 nap, élelmezés-egészségügyi várakozási ideje 21 nap, méhekre nem veszélyesek, vizekre veszélyesek.

Kérjük, hogy a védekezés időpontjában a vadgesztenyefák közelében lehetőleg ne tartózkodjanak, az ablakokat szíveskedjenek bezárni, a fák alatt ne parkoljanak.

Köszönjük megértésüket.

Eger, 2016. április 18.

Eger Megyei Jogú Város

Polgármesteri Hivatal

Városüzemeltetési Iroda

Szólj hozzá! One Comment

  • Peti szerint:

    Szóval ha este 10 és hajnal 3 óra közötti időszakra vonatkozik a permetezés, akkor tegnap mért fújt le a gép velem együtt még jó pár embert az érsekkertben már fél 10 előtt?! Ráadásul szeles volt az idő így esélytelen volt kikerülni. Azt kérdezném, hogy kinél és hol lehetne emiatt panaszt tenni vagy egyáltalán érdemes e?