Skip to main content

Eger Önkormányzata Ösztöndíj Programot alapított fiataljaink tanulmányainak támogatása érdekében, melyet minden évben két szinten, közép- és felsőfokon hirdet meg. Az idei esztendő immár a 18. a sorban. Városunktól azok az egri lakóhelyű, jó tanulmányi eredménnyel rendelkező diákok kaphatnak ilyen jellegű támogatást, akiknél szociális szempontok is indokolják, hogy önkormányzatunk melléjük álljon.

A tanulmányi ösztöndíj program felső jövedelemhatárát 2015-ben emelte meg a Közgyűlés, s azt a mindenkori minimálbérhez kötötte, ennek köszönhetően az egri fiatalok szélesebb köre nyújthatja be pályázatát az „Eger Város Ösztöndíjasa” címre és az ezzel járó, jelentős ösztöndíj-támogatásra.

A felsőfokú ösztöndíj elnyerése mindösszesen akár 600 ezer Ft-ot is jelenthet egy-egy egri fiatal számára, hiszen felsőfokú tanulmányok esetén a pályázat alapján elnyerhető ösztöndíj hárompólusú:

  • Havi tanulmányi támogatás, melynek összértéke 200 ezer Ft, s melyet 10 hónapon keresztül, 20 ezer Ft-os részletekben folyósítunk számukra
  • Egyösszegű, szintén 200 ezer Ft-os támogatás, amely abban az esetben fizethető ki a pályázat benyújtása óta folyamatosan egri lakóhellyel rendelkező hallgatónak, ha igazolja, hogy az államvizsgát követő 90 napon belül szerzett diplomával 180 napon belül a képzettségének megfelelő munkahelyet létesített Egerben, és ez a jogviszonya legalább 3 hónapja megszakítás nélkül fennáll.
  • A harmadik pólus az a kiegészítő ösztöndíj, melyet a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködésben, szintén egyösszegű, 200 ezer Ft-os támogatás formájában nyerhetnek el a felhívásban meghatározott műszaki szakok hallgatói. Ez a kiegészítés abban az esetben fizethető ki a hallgatónak, ha a fentieken túl igazolja, hogy legalább 12 hónapja megszakítás nélkül egri munkahelyen dolgozik. A kamara kiegészítő ösztöndíja önmagában is elnyerhető!

„EGER VÁROS ÖSZTÖNDIJASAI” felsőfokon, a 2016/2017. tanévben (a diákok közül hatan a Közgyűlés nyilvánossága előtt, Habis László polgármestertől vették át az erről szóló okmányokat, 5-en egyetemi elfoglaltságuk miatt nem tudtak megjelenni, ők későbbi időpontban kapják meg a dokumentumokat):

 

Ssz.

 

Hallgató neve

 

Intézmény neve/szak

1. Kovács Patrik Gergő Nemzeti Közszolgálati Egyetem, közigazgatási szak
2. Dávid Dorottya Éva Eszterházy Károly Főiskola, kommunikáció és médiatudomány
3. Benke Boglárka Budapesti Corvinus Egyetem, nemzetközi gazdálkodás
4. Vladár Anita Debreceni Egyetem, Biotechnológia MSc
5. Kovács Kristóf Elemér Semmelweis Egyetem, általános orvos szak
6. Kelemen Martin Debreceni Egyetem, mérnökinformatikus
Az ünnepélyes átadáson nem vesznek részt, tanulmányi elfoglaltságuk miatt
7. Fehér Balázs Csaba Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, mechatronikai mérnök
8. Varga Zsombor Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, gépészmérnök
9. Tilk Bence Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, mérnökinformatikus
10. Elek Csaba Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, energetikai mérnök
11. Telek Edina Debreceni Egyetem, általános orvos szak

Eger Önkormányzata legközelebb ősszel, a tehetséges középiskolás diákok számára írja ki az „Eger Város Ösztöndíjasa” pályázatot.