Skip to main content
Fejlesztés

Visszafestették a “Fati Partus” feliratot

By 2016. április 29.április 30th, 20163 hozzászólás

Nem várt boldogság ért minket a városban járva, visszafestették ugyanis a Kepes Intézet épületének homlokzatára a Fati Partus, azaz a “végzet szülöttje” latin feliratot.

Az épületet két tűzvész is megrongálta az idők során. Spetz József – egykori tulajdonos mindkétszer szebbre, nagyobbra építtette újjá azt, majd a mai mérethez vezető rögös útra emlékeztetve helyezte el épületén a feliratot.

A felirat az Ifiházon még látható volt, amikor viszont a Kepes beköltözése miatt (egyébként gyönyörűen) felújították a házat, a homlokzattal együtt lefestették ezt is. Ami a kisebb baj volt, de nem festették vissza, és ez volt a probléma. Mi is szöszögtünk miatta, mondván az hozzátartozott az épülethez és jó lenne, ha visszakerülne rá, de aztán mára már megszoktuk a dolgot. Volt időnk erre, hiszen a felújítással 2012. januárjában végeztek.

Nem tudjuk, honnan jött az ötlet, de most áprilisban egyszer csak felállványozták a homlokzatot és paff, visszafestették a feliratot. Eddig is nagyon szerettük a Kepest, most, ha lehet ilyet, picit még kedvesebb lett a szívünknek.

Frissítés a jótevő leleplezésével a képek alatt!

DSC_0688 DSC_0689

Ahogy ebből az április 30-án közzétett cikkből kiderül, a festést az Egri Városszépítő Egyesület szervezte, a történet pedig még ennél is szebb, mert ahogy írják:

“Köszönet a Fürjes 2002 Kft.-nek a felirat grátisz elkészítéséért és köszönet a Békefi és Békefi Kft.-nek akik önköltségen állványozták fel az épületet.”

Bizony köszönet nekik!

Szólj hozzá! 3 hozzászólás