Skip to main content
Kereskedelem

Cukrászda nyílik a Hotel Eger Park épületében

By 2016. május 17.3 hozzászólás

Május 18-án, szerdán új egységet nyit Egerben a salgótarjáni G&D Kézműves Cukrászat. A nyitás önmagában is örömteli, hiszen ezután eggyel több helyen juthatunk hozzá édességekhez a városban, ami elég jó dolog, a fő különlegesség viszont a helyszínben rejlik. A cukrászda a Hotel Eger szálloda Park épületrészében kap helyet.

Nem is régen említettük meg, hogy hiányzik a városból egy amolyan igazi, nagypolgári cukrászda-kávézó, mint amilyen az Érsek utcai Széchenyi kávéház volt anno. Jelenleg egyedül a Dobos Cukrászda működik hasonló belső térben, ők viszont a modernebb oldalát fogták meg az épület adottságainak. Ez végtelenül jól áll a cukrászdának, de emiatt a hangulata is más. A G&D jó eséllyel inkább régi időket idéző miliőt teremt majd, a Park szálló impozáns belső terei legalábbis biztosan ideális díszletet kínálnak ehhez.

Forrás: G&D Kézműves Cukrászat

A finomságok minőségéről egyelőre nem tudunk tapasztalatot írni, az viszont árulkodó lehet, hogy a vendéglátóhely Szó Gellért cukrászhoz, a 2015-ös év „Magyarország tortája” megalkotójához kötődik. Alább mellékeljük a Hotel Eger tájékoztatóját is a nyitásról, pár képpel együtt, hogy ha valakinek a szöveg nem lenne elég indok az új cukrászda kipróbálására:

G&D KÉZMŰVES CUKRÁSZDA – NYITÁS: 2016.05.18. SZERDA!

Járt már Párizsban? Ismeri a francia cukrászok remekeit? Tudja, hogy milyen ízeket rejtenek a megkomponált monodesszertek? Kóstolta már az eredeti recept alapján készített macaront?

Tudta, hogy a magyar cukrászat alapjai francia gyökerekkel rendelkeznek? Hogy régi magyar cukrászok számtalan évet töltöttek francia műhelyekben, melynek tapasztalatait a híres tortáink, süteményeink őrzik?

Ha a válasza nem, akkor javasoljuk, hogy látogasson el az egri Park szállóba.  Szó Gellért salgótarjáni cukrász, a 2015-ös év „Magyarország tortája” megalkotója itt nyitotta meg legújabb cukrászdáját, hogy Önök is részesei legyenek egy édes utazásnak.

Hotel Eger & Park

Szólj hozzá! 3 hozzászólás