Skip to main content
Kereskedelem

Kultúrbár nyílik a Kepes Intézet épületében

By 2016. május 26.

Tavaly februárban örültünk meg neki, hogy Öntöde néven új kézműves söröző nyílik a belvárosban, a korábbi Alabárdos helyén. Örömünk nem tartott sokáig, idén még megtartotta első születésnapját a hely, aztán kicsivel később bejelentették, hogy szétválnak az üzemeltetők útjai. Viszonylag jól kezeltük a hírt, csak 2 hétig és 4 napig nem beszéltünk ezután emberekkel, tegnap pedig már fényre is ki tudtunk menni azóta először. Ami jó, hogy az Öntöde megmaradt, így továbbra is élvezhetjük azt a fantasztikus hangulatát, amiért részben eddig is imádtuk. Egy sétálóutca közepén, egy ezeréves ház pincéjében ülni élmény, ha nagyobb lenne a beltér, kizavarni sem lehetne onnan minket, de így is rajongunk érte. Ami változott, az a kézműves profil eltűnése, ezt viszont nagyon sajnáljuk, még úgy is, hogy egyébként nem vagyunk szakik a sörök világában. Már a szétváláskor is írták azonban, hogy ez a profil csak költözik, és nem ér véget, az új helyszínt viszont ezidáig nem fedték fel.

13235521_1083193315070257_8167446217671185690_o

Az Öntöde kézműves oldala Artiszt néven a Kepes Intézet épületében, a Széchenyi utca 16. szám alatt működik majd tovább. A nyitás nyár közepére várható. Várjuk is ezt a dátumot nagyon, mert ezután megint nem kell majd messze sétálnunk, ha kézműves sörökre vágyunk (bár tesszük hozzá, jelenleg is elég csak a Dobó téri HBH-ig mennünk egy jó korsó házi sörért), ez viszont még csak a történet egyik része. Talán a kényelmünknél is fontosabb, hogy az Artiszt a Kepesben nyílik, mely intézményért legalább annyira rajongunk mint a kézműves sörökért. Az Intézet a kultúrának egy olyan szeletét kínálja fogyasztásra, ami sehol máshol nem érhető el Egerben, az Artiszttal pedig bekövetkezhet, hogy az intézmény mindennapos helyszínéül szolgál majd a megszólított rétegnek. Az meg már csak hab a szűretlen sörön, hogy a remek kávék, borok, tapasok mellé sok-sok kultúrprogramot is ígérnek az üzemeltetők. Elég király lenne ilyen közegben Hajós András nézeteit hallgatni, de Kormos Anett fanyar humorára is az első asztal mellől lennénk kíváncsiak itt. A tartalom majd elválik, az viszont biztató, hogy egy menő dolog van éppen születőben a sétálóbelváros határán.

Érdeklődőknek ajánljuk követésre az Artiszt facebook oldalát, hogy első kézből értesüljenek a fejleményekről: facebook.com/artisztbisztro