Skip to main content
Kereskedelem

Olasz zászlós városkép

By 2016. június 2.3 hozzászólás

Régóta érzünk már ellenszenvet külföldi dolgokkal kapcsolatban Egerben, nem fejtjük ki megint – 3 éve megtettük, véleményünk azóta semmit nem változott. Most egy belvárosi üzletet fogunk piszkálni ugyanemiatt. Az áldozat a Paradiso olasz élelmiszerüzlet, ami eddig a Széchenyi utcán működött, nemrég viszont az Érsek utcára költözött. Ezzel eddig nem is lenne baj, sőt, de vitte magával azt a fránya zászlóját is és ugyanúgy kirakta a homlokzatra, ahogy a Széchenyi utcán is tette korábban.

Az Érsek utca vége valószínűleg megszámlálhatatlan fényképen szerepel, nem véletlen: egészen egyedi, ahogy a szűk utca befejezésében, a távolban, Dobó szobra mögött felbukkan a vár bástyája… Ez a látvány önmagában leírja a városunk lényegét. Na, most az összképbe az üzletnek hála, bekerült egy bazinagy olasz zászló. Értjük, az itteni létet megmagyarázó, egészen fantasztikus egri mindenségbe egy olasz zászló. Kb mintha tökön rúgta volna önmagát a város karaktere.

DSC_5102

A Paradiso létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen, az üzlettel önmagában semmi bajunk sincs, sőt, még kimondottan szeretjük is. Szerepel azon a képzeletbeli listán, amin az Érsek utca menőségeit gyűjtjük. Ott trónol az Öntöde, a Fald fel Amerikát és a Nyamnyam cukrászda mellett. Új ízeket hoz megszokott életünkbe, boldoggá tesz minket sajtjaival, utazásra hív, elbűvöl, lenyűgöz, minden ilyesmi. Egy nemzetiségi üzlet klassz dolog és ezért a Paradiso is egy klassz hely, tényleg ajánljuk mindenkinek a meglátogatását, Egerben teljesen új termékeket is találhatunk náluk. De az Érsek utcát és a városunkat még az üzletnél is jobban szeretjük, ezért lenne jó, ha a két dolog nem zárná ki egymást. Ha bevennék – de még az se kell, ha csak kifeszítenék a homlokzatra – azt a fránya zászlót, hogy ne lógjon be az utca és így a vár, meg a főtér látványába, akkor örömünk határtalan lenne. Akkor úgy tűnne, mintha a Paradiso lenne Egerért és nem pedig Eger az üzletért.

Az megint más kérdés és már nem a bolthoz tartozik, hogy egy ilyen szépen leszabályozott világban, egy városképileg ennyire domináns ponton hogy történhet meg ilyen. Ha az érintett ház homlokzatát szeretné valaki gyönyörűen felújítani, biztos, hogy ezerszer nehezebb dolga lenne az engedélyek megszerzésével, mintha csak a városképet szeretné csorbítani. Volt már rosszabb példa is erre egyébként Egerben, nem is olyan régen közvetlenül a vár főbejárata (!) melletti épületen hirdették hatalmas olasz zászlóval, hogy ott olasz fagyi kapható. Az is jó volt egynek.

Szólj hozzá! 3 hozzászólás

  • Az élet nagy problémái! :) A következő majd az lesz, hogy engem valaki megszól, mert magyar létemre a magyar rendszámú autómban egy olasz zászló lóg? Ne legyünk már ennyire nevetségesek, színvonalasabb volt eddig ez a blog…

    • Egrinapok szerint:

      Awh, színvonalasak voltunk B| A cikkben városképről volt szó egyébként, hogy az autójában/lakásában/nem egri belvárosi utcájában és általában az ő életében ki-mit csinál, nekünk aztán olymindegy. Valójában persze ez is mindegy, nem fogjuk leköpni és megátkozni ezt a zászlót sem, amikor elmegyünk mellette, de ha már városblog, akkor csak szöszögünk róla, hogy mi tetszik a városban és mi nem

  • PINTYÖKE.... szerint:

    NÉZZÜNK MÁR TÁVOLABB IS AZ ,, ORRUNKNÁL ,, AZ IRÓ SZOBRÁNÁL MEGINT 1 ,, DÖGLÖTT FA ,, ÁLL DE AZON A TÉREN MÉG VAN MÁSHOL IS – GÁRDONYI -TÉR – TAVALY UGYAN EZ VOLT HOGY SENKI SEM VESZI ÉSZRE AZ ,, ILLETÉKESEK ,, KÖZÜL ??? HÁT IGEN – BEJÁRÁS KOCSIVAL HA EGYÁLTALÁN VAN ILYEN – DE KOCSIBÓL NEM IS FOGJA SENKI ÉSZRE VENNI DE LEGALÁBB AZT – HOGY ANNAK MÁS ,, SZINE ,,VAN ……..ÉS MÁR MIÓTA DE VAN ITT MÁS IS AMIT CSAK ODAFIGYELÉS ÉS NEM PÉNZ ,, DOLGA,, LENNE ….