Skip to main content

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár és az Egri Termál- és Strandfürdő idén is megnyitotta strandkönyvtárát. A 2013-ban a „Nyisd ki a világot!” régiós pályázati programsorozat keretében létrehozott könyvtári részleg helyszíne a forróvizes-termálmedence melletti üvegfolyosó, ahol a város újabb pontján juthatnak hozzá az olvasók könyvtári szolgáltatásainkhoz.

2016. július 1-jén, pénteken 10 órakor évadnyitó sajtótájékoztató keretében mutatjuk be a média képviselőinek „falakon túli” szolgáltatásunkat, annak helyszínét.

A fürdő szolgáltatási kínálatát jól kiegészíti a Strandkönyvtár. A fürdőzés, sportolás mellett lehetőséget nyújt vendégeinknek az olvasásra, gyors információszerzésre, az itt töltött idő még tartalmasabbá tételére. Figyelik a látogatók igényeit, az elmúlt évek tapasztalatait beépítik az itt elhelyezett állomány alakításába.

Célunk a könyvkultúra terjesztése, a figyelem felkeltése az olvasási lehetőség iránt, a strandolók olvasásra buzdítása. Az ötlettel lehetőséget szeretnénk biztosítani az olvasni vágyóknak arra, hogy a megszokottól eltérő helyszínen is mindenki találhasson friss olvasnivalót, kölcsönözhessen a könyvtár könyveiből, hogy ne csak a könyvtár falain belül hódolhassanak megszokott szenvedélyüknek.

A strandkönyvtár minden héten hétfőtől szombatig 10 órától 18 óráig, vasárnap 10 órától 16 óráig várja az olvasni vágyó látogatókat, itt minden hagyományos könyvtári szolgáltatásunk elérhető lesz 2016. augusztus 31-ig.

Mivel a Strandfürdő a város központjában helyezkedik el, a könyvtár jövet-menet útba esik, ideális közösségi találkozóhelyként is szolgál. A legkisebbeket időről időre kifestőkkel, társasjátékokkal várjuk majd. Az ide látogató turisták számára közhasznú szolgáltatásokat is nyújtunk: információkat a városról, a környező településekről, látnivalókról, programokról. A könyvtár munkatársainak nyelvismerete  biztosítja a külföldi vendégekkel történő kommunikációt.

Amennyiben módjukban áll, látogassanak el nyitó rendezvényünkre, tájékoztassanak a rendkívüli eseményről, a strandkönyvtár idei megnyitásáról!

A könyvtár egyéb olvasásnépszerűsítő programjairól folyamatosan tájékozódhatnak havonta megjelenő hírlevelünkből, honlapunkról (www.brody.iif.hu).

Bródy Sándor Könyvtár