Skip to main content
Közlekedés

Új FLIRT vonatok érkeznek az Eger – Budapest vonalra

By 2016. július 3.5 hozzászólás

Bevalljuk, mi már régen elvesztettük a fonalat a MÁV minket érintő terveivel kapcsolatban. Tavaly októberben volt hír, hogy osztrákoktól vásárolt, felújított Schlieren kocsik állnak forgalomba az Eger – Budapest vonalon. Rá pár hétre, novemberben jött az újabb hír, hogy hétvégére visszahozzák a régebbről megismert FLIRT vonatokat erre a vonalra, jó, gondoltuk, akkor hétvégén azok, hétvégén ezek és kész. A valóság ennél sokkal izgibb lett, jelenleg összesen 4 féle vonat fut a megyeszékhely és Budapest között, a FLIRT és a Schlieren egyedek mellett találkozhatunk a korábbi Fecskékkel, na meg a jó öreg, fülkés csodákkal is. Aztán most itt az újabb fejlemény, hogy év végéig új FLIRT-ök jönnek a vonalunkra, hogy kik helyére, azt egyelőre nem tudni.

mav-start_flirt

Fotó: MÁV

A jelenlegi beruházás keretében összesen 15 ilyen vonatot állít majd forgalomba a MÁV: 6 darabot a Budapest–Tatabánya–Oroszlány és a Budapest–Tatabánya–Győr vonalon, 9 darabot pedig a Budapest–Székesfehérvár–Veszprém és Budapest–Füzesabony–Eger viszonylaton.

Szólj hozzá! 5 hozzászólás

 • Mária Juhász szerint:

  Hiszem, ha látom :)

 • Ok akkor a MÁV-nak, már csak az Állomás tér kaotikus állapotát kellene felszámolni, hogy ne érezze azt a városunkba látogató turista, hogy véletlenül a donyecki gyorsra szállt.

 • Dani szerint:

  Elővárosi vonattal utazni 2 órát? Hurrá!

 • Kati Nagyváti szerint:

  Egyet értek az előttem szólóval, az állomás és annak környéke egy gyalázat.

 • Pintyőke... szerint:

  Aki folyamatosan figyelemmel kiséri az EGRI NAPOKAT az már olvashatta – mindig attól fél valaki ha a 17-es busszal megy az állomásra hogy a ,, tojásai ,, összetörnek ott – v- szinű ez 1 férfi hozzászóló – iró – a nagyon NEGATIV véleményeket pedig higgyék el JÓ SZÁNDÉKKAL irjuk , azt is tudjuk hogy a ,, kibicnek,, semmi se drága – sajnos az egri trehányságról órákon keresztül lehetne irni….