Skip to main content

Eger Önkormányzata örömmel tájékoztatja az egri polgárokat arról, hogy Rátkai Attila okleveles építészmérnök, Eger Megyei Jogú Város főépítésze csütörtökön, a Kecskeméten rendezett XXI. Országos Főépítészi Konferencián „Főépítészi Életmű Díjat” kapott „negyedszázados, kiváló szakmai tudással, elhivatottsággal és felelősséggel végzett főépítészi munkásságáért”. Az elismerést az Országos Főépítészi Kollégium adományozta, ez volt a tizenhetedik ilyen díjkiosztó esemény, ahol átadták az év főépítésze és átadták a Köztérmegújítási Nívódíjat és a települési Hild János-díjakat is.

rátkai_nemes

Fotó: Nemes Róbert

A legrangosabb elismerést Eger főépítésze vehette át. A „Főépítészi Életmű Díj” indoklása szerint „Rátkai Attila szakmai tudásával, elhivatottságával és felelősséggel végzett főépítészi munkásságával elősegítette egyebek mellett Eger építészeti kultúrájának fejlődését és a fiatal építészek szemléletformálását. Aktív közéleti munkájával sokat tett az építész szakma, azon belül a főépítészi tevékenység elismertségének növeléséért, a tervtanácsi rendszer továbbfejlesztéséért. Mindezekkel vált érdemessé az életműdíjra.”

Kollégánk az építészeti tervpályázattól a terveztetésen és a megvalósításon át a létrejött közösségi terek közösségi élettel való megtöltése érdekében mindvégig elkötelezetten közreműködött a belváros funkcióbővítő rehabilitációjában. Vezetésével zajlott le 2011-ben a Bárány Uszoda rekonstrukcióját előkészítő, országos nyílt tervpályázat. A műszaki felsőoktatásban tanuló egri fiatalok összegyűjtésével és tanácsolásával sokat dolgozott azért is, hogy a leendő mérnökök közül – tanulmányaik befejezése után – minél többen visszatérjenek Egerbe.

Rátkai Attilának szívből gratulálunk és további munkásságához – kollégáival együtt – sok örömet és sikert kívánunk, Eger minden polgára javára!

Szólj hozzá! 2 hozzászólás