Skip to main content
Szabadidő

Pihenőparkra vágynak az egri polgármesterek

By 2016. szeptember 1.2 hozzászólás

Augusztus elején invitáltuk gondolatkísérletre az erre fogékony olvasóinkat, a játékban Eger polgármestereként hozhattunk döntést az Érsekkert sorsáról.

80 szavazat érkezett, vagy hát egészen pontosan 82, mely számból nyilván nem általánosíthatunk a város egészének akaratára, olvasóinktól mindenesetre jó visszajelzés volt ez is. A 82 polgármesterünkből 34 a pihenőparkra szavazott, ezzel ez az alternatíva lett a befutó. Ha polgármestereinken múlna, az Érsekkert tehát pihenőpark lenne, kutyák, macskák, biciklisek, rendezvények és minden egyéb zavarótényező nélkül. Cserében egy elég menő pihenőparkot kapnánk – bevalljuk, mi is ezen alternatíva mellett állunk, még úgy is, hogy jelenleg egyébként gyakran biciklizünk a parkban és az ottani rendezvényekért is rajongunk.

Érdekes, hogy a „városi park” és „városi pihenőpark” lehetőségek közel fej-fej mellett végeztek, előbbit 22-en, utóbbit 25-en választották.  Nem csak ők jártak ilyen közel egymáshoz, de ezekhez képest a „pihenőpark” 34 voksa sem számít egy toronymagas győzelemnek. Látszik, hogy elég megosztó és összetett kérdésről van szó.

Az egri képviselők augusztus 25-ei döntése alapján jelenleg a park egész területére bevihetőek egyébként a kutyák, igaz, csak pórázon. Ez a kérdés volt az egész játék apropója ugye anno.

xi5X0q

Szólj hozzá! 2 hozzászólás

  • Pintyőke..... szerint:

    Gondolatkisérletre tegyük már fel ezeket is – melesleg – arra a 20 esetleg 25 napra miért nem kapcsolják a légkondit be a helyi buszokon – amelyiken lehet – más – Eltettem a cikket – amikor irták és mondták hogy azért vezetik be az első ajtós felszállást hogy több uj buszt tudjanak venni – régen ezt csak ,, csusztatásnak,, hivták most már nyiltan egymás szemébe mondják hogy h.. k . miért nem tesz a helyi közl. rend-ség v-mit ezekkel a motorosokkal – a ,, bőgetősekkel ,, mert ha már a fiatalok rosszul hallanak a ,, dugóktól ,,- fülhalgató – ,, vesszen ,, a többi is…. és szintén ujságcikk – Az idegenforgalom kezdetére ki-meg szépitjük a várost a falfirkáktól grafitiktől nyilatkozták !!! ??? …. de Egert nem….. és még sok egyébb lenne ……

  • Nem kutyás szerint:

    Az én véleményem az, hogy igenis korlatozni kellene hol lehet a kutyákat sètaltani. Mert szájkosár egyik kutyán sincs és a 10 meteres pórázt nem nevezném inkább póráznak. Simán belesétál bárki. Láttam kisfiút aki belebicajozott. Szerencséje volt hogy nem vágta el a torkát. :( Arról nem is beszèlve hogy az esetek 80%-ban a kutya sétáltatja a gazdát és nem fordítva. Szép-szép hogy szabadságot a kutyáknak de láttuk már hogy a kicsi aranyos kutya két pillanat alatt megharapta valaki kezét lábát.