Skip to main content
Közlekedés

Veszélyes megközelíteni a Végvári vitézek terét

By 2016. szeptember 9.8 hozzászólás

A belvárosi rehabilitációval megszületett Eger alighanem legmenőbb közterülete, a Végvári vitézek tere. A teraszos kis park egyből sokak kedvence lett, a nyáron itt tartott Olimpiai piknik pedig egyenesen a belváros egyik fő találkozási pontjává léptette elő a területet. A sikersztori egyetlen hátulütője a megközelíthetőség, az egykori Szúnyog köznek volt szerencséje ugyanis elég eldugott helyre születnie. Eddig nem is volt ezzel gond, sőt, legalább takargattuk a takarni valót, ugyanakkor most már jó lenne, ha minél többen, minél könnyebben eljuthatnának ide.

A rehabilitációval kinyitották ugyan a területet a Gárdonyi Géza tér irányába, az itteni hidat is kiszélesítették, de a népek döntő többsége nem innen érkezik, hanem logikus módon a Dobó tér felől, ahonnan viszont egy szűk kis járat vezet a térre. Ez akár cuki és hangulatos is lehetne, ha aljas módon nem állnának ki bazinagy vas rácsok az Offi ház oldalából. Ezek kétségtelenül szép alkotások, de iszonyat veszélyesek, mi is lekoccoltuk már az egyiket este, mindezt amúgy úgy sikerült, hogy direkt figyeltünk rájuk.  Azt hittük, elférünk mellette, nos, nem fértünk.

dsc_0753

Bármennyire is kár értük, annyira jó lenne, ha kicserélnék ezeket a rácsokat valami ablakra simulóbb változatra. És mondjuk az is király lenne, ha azzal a lendülettel az épület hátsó részét is rendbe tennék, mert perpillanat az vállalhatatlan és az egész Végvári tér megjelenésén ront.

Bizakodóak vagyunk egyébként, az Offi ház eladó ugyanis jelenleg, az új tulajdonos meg hátha felújítja majd az épületet (és ezzel rendezi a hátsó szektort, meg az aljas rácsokat).

Szólj hozzá! 8 hozzászólás