Skip to main content
Fejlesztés

Szépül az Érsek utca

By 2016. október 4.3 hozzászólás

Közterületeink minőségét tekintve egészen jól állunk Eger belvárosában, a 2014-ben lezárult rehabilitáció viszont könyörtelenül rámutatott, hogy még nem dőlhetünk hátra, belátható időn belül a házainkkal is kezdeni kell valamit. A belvárosi épületek túlnyomó többsége felújításra szorul, igaz, legtöbbjüknél már egy tisztasági festés is elég lenne a homlokzaton, és ez jó hír. Az Önkormányzatnál is érezték anno a felújítások égető szükségességét, volt is szó róla korábban, hogy majd lépnek ez ügyben. Azóta nem tudjuk, hogy áll a dolog, de az eredményeket elnézve inkább csak áll az a dolog, semmint haladna valamerre. Az örömteli viszont, hogy ha nem is egy városi program keretében, de így is vannak tömbök, amik meg tudnak újulni.

Örök kedvenc példánk a McDonald’s épülete a Széchenyi – Szent János utcák sarkán: a ház tökéletesen megmutatja, hogy már egyetlen épület felújítása is mennyit dob az egész utcaképen. Azóta a párhuzamos Érsek utca is belendült szerencsére, a szakaszon már három egymás melletti épület is példát mutat a város többi házának. Legutóbb az egykori Vadászkürt elől bontották le az állványokat, hogy alatta feltűnjön a szép új homlokzat. Csak képzeljük el, hogy hogy nézne ki, ha az egész utcán olyan épületek sorakoznának mint itt, a páros oldal elején. Aztán képzeljük el, hogy az egész belvárosban ilyen házak állnak… Na majd egyszer hátha.

dsc_0787 dsc_0788

Szólj hozzá! 3 hozzászólás

 • kelemeng szerint:

  A belvárosi épületek felújítása szempontból jó hír, hogy a 1474/2016-os kormányhatározatban elfogadtak egy ilyen projektet is:

  TOP-6.3.2-15-EG1-2016-00001
  Belvárosi terek komplex megújítása
  Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata
  1 827 000 000

  A projekt keretében az egri vár és a történelmi Belváros jelenleg hasznosítatlan vagy alulhasznosított, leromlott műszaki állapotú épületeit és tömbbelsőit újítják meg. A fejlesztések eredményeként Eger környezeti állapota jelentős javulást érhet el, mert a projekt megvalósítása vonzó városképi környezetet teremt, amely növeli az itt lakók és a városba látogatók komfortérzetét, ezzel együtt gazdaságélénkítő hatást fejt ki.

  http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=197265.326342

 • Pintyőke... szerint:

  És mi van a sok üresen ,, ásitozó,, szintén képet romboló eladó , kiadó , bérleti jog …. stb épületekkel ????