Skip to main content
Közlekedés

5 elektromos töltőállomás létesítésére pályázna Eger

By 2016. október 13.

A Jedlik Ányos Terv keretében pályázatot tervez benyújtani Eger 5db elektromos töltőállomás kialakítására – erről szól a Városképi és Környezetvédelmi Bizottság október 17-i ülésének 8. előterjesztése. Érdeklődők kattinthatnak a linkre, ahonnan letölthetik a teljes leírást is tartalmazó dokumentumot.

Lényeg, hogy a program, a nyertes önkormányzatok részére vissza nem térítendő támogatást nyújt közcélú, bármikor elérhető elektromos töltőállomások telepítésére. Az adott településen maximálisan beszerezhető töltőállomások számát a pályázat határozza meg, ez a szám Egerben 5 lett. Ha már 5, akkor említsük meg, hogy egy esetleges nyertes pályázat után a létesített állomások üzemeltetését 5 évig garantálni is kell, bár persze szerencsés esetben ez csak egy formalitás és utána sem kerülnek lezárásra a csapok.

Városunk az „A” típusú (normál) töltőberendezésre tartaná célszerűnek pályázni, amely 2x22kW teljesítményű. Az állomások helyszíneit számos kritérium figyelembevételével az alábbi pontokra jelölték ki:

  • Bajcsy-Zs. utca 3. számmal szemben a Líceum mellett – fizető várakozóhely;
  • Domus parkoló – Bródy S, Városfal, Kacsapart utca által bezárt terület – fizető várakozóhely;
  • Hadnagy utca 16. szám előtt – Mocsáry L. utcai kereszteződés – ingyenes parkoló;
  • Malomárok utca 25. számmal szemben – Felsővárosi sportpálya bejárata mellett – ingyenes parkoló;
  • Knézich K. u. 40. – kórházzal szemben – jelenleg zúzottköves – fizető várakozóhely.

Első körben még dönteni kell a pályázatról, utána, ha úgy döntünk, akkor azt december 31-ig be is kell nyújtani, majd ha nyerünk, akkor egy év áll rendelkezésre az oszlopok felépítésére.