Skip to main content
Közlekedés

December 11-től állnak forgalomba az új egri Flirt vonatok

By 2016. november 13.2 hozzászólás

Még július elején volt hír, hogy idén év végéig Eger is részesül a MÁV jóságából, mégpedig, hogy a megyeszékhely-Budapest közti vonalakra is Flirt motorvonatokat pakol majd a társaság. Úgy tűnik, betartják ígéretüket, a Vonatösszeállítás.hu cikke szerint a szokásos decemberi menetrendváltozással állnak forgalomba az új járművek, pontosan december 11-étől.

Az oldal kiemeli, hogy ezek nem gyorsvonati járművek, ergo jó eséllyel kényelmetlenebb lesz végigülnünk a távot, mint a mostani Schlieren kocsikon, ugyanakkor meg kell említeni az előnyöket is, amik javítják az utazás komfortját. A három legnagyobb erősség, hogy a Flirt vonatok akadálymentesek, korszerű utastájékoztató rendszerrel bírnak és Wifi-t szórnak, hogy gyorsabban teljen a 110-116 perces menetidő.

A Flirt vonatok egyébként nem újak Egerben, korábban hétvégente is ők jártak Pestre, meg ma is találkozhatunk velük napközben néhány járaton.

Szólj hozzá! 2 hozzászólás

  • Dani szerint:

    Akkor ez egyértelmű visszalépés. A flirt vonatok nem ekkora távolságra lettek tervezve, ezek elővárosi vonatok. Hiába alacsonypadlós, meg wifis, ha a legfontosabb dolog a kényelem romlik.

  • Tomi szerint:

    Igen ez nem újdonság. De mindenképpen jobbak, mint amik még tavaly jártak erre