Skip to main content

Két korcsolyapálya várja az egrieket a 2016-os adventi, illetve téli időszakban is. Újdonság, hogy a városi nagyméretű műjégpálya visszaköltözik a Felsővárosba, míg az önkormányzat – karácsonyi ajándékként – a 12 éven aluli gyermekek és a kisgyermekes egri családok számára ingyen biztosítja a korizás lehetőségét a belváros szívében, a Gárdonyi téren.

A nagyméretű műjégpálya kialakításához az EVAT Zrt. biztosít területet az üzemeltetőnek. Az 1200 m2-es műjégpálya várhatóan december 6-án nyílik meg. A nyitva tartás sem változik: hétfőtől csütörtökig 8.00 – 20.00-ig, pénteken 8.00 – 21.00-ig, szombaton és vasárnap pedig 9.00 – 21.00-ig várja a vendégeket. Kiegészítő szolgáltatásként melegedő, korcsolyaköszörülés (élezés) és korcsolyakölcsönzés, valamint minden, a jégpályákon ismert igényt kielégítő büfé áll a csúszni vágyók rendelkezésére. Hétvégén „korisuli” várja az egrieket, ahol egyaránt lesz oktatás a gyermekek és a felnőttek részére is.

Az elmúlt évekhez hasonlóan most is lesz egy kisebb méretű korcsolyapálya a karácsonyi vásár közvetlen közelében, a Gárdonyi téren. A létesítményt november 24-én állítják fel és 25-én, pénteken vehetik birtokba az egri gyermekek. A pálya valamivel több, mint 210 négyzetméteres méretével a tavalyinál kis mértékben nagyobb lesz, borítása hűtést nem igénylő, az időjárástól függetlenül használható, ún. szintetikus jég, melyet a ruházatot nem roncsoló folyadékkal tesznek csúszóssá.

Ez a pálya azok számára a legalkalmasabb, akik most ismerkednek a korcsolyázással, ezért ez a lehetőség az óvodások és általános iskolások számára nyitott, utóbbiak közül is a kisebbeknek ajánljuk. A Gárdonyi téri pályát az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye (EKVI) üzemelteti majd, ez a létesítmény évek óta egy, az önkormányzat által biztosított ünnepi ajándék az egri családoknak és gyermekeknek, melyet idén az adventi időszak kezdetétől az iskolai téli szünet végéig élvezhetnek. A témáról bővebben egy pályaavató sajtótájékoztatón számolunk be a napokban.

A két korcsolyapálya üzemeltetésének legfontosabb célja idén is az, hogy a téli sportot kedvelő egriek minél szélesebb köre tölthesse hasznosan szabadidejét a hideg napokon. Fontos, hogy Egerben elérhető áron, jó körülmények között hódolhassanak kedves időtöltésüknek a sportbarátok. Ugyancsak kiemelt cél, hogy a kisgyermekek megismerkedhessenek a mozgásnak ezzel a formájával is, kipróbálhassák és megszerethessék a korcsolyázást, mint remek, egészséges téli időtöltést.

Szólj hozzá! One Comment

  • Tomi szerint:

    Remélem lesz majd tartós fagy ezen a télen, jó lenne ha fellocsolnának majd teniszpályákat mint régen, az az igazi! Ez a fedett palánkos verzió annyira nem jön be, legalább a ponyvát vennék róla le.