Skip to main content
Kereskedelem

Egyre több értékes belvárosi üzlethelyiség áll üresen

By 2016. november 22.One Comment

Érdekes jelenséget tapasztalhatunk a belvárosban járva, egyre több kiváló adottságú üzlethelyiség áll ugyanis üresen. A dolog érdekessége abban rejlik, hogy nem a megszokott eladó/kiadó helyekről van szó, hanem ránézésre gazdát talált, viszont mégis sötéten szomorkodó egységekről.

Az üresen állás okát legtöbb esetben persze nem tudhatjuk, gondoljuk mindenki vár valamire, de hogy mire, az egészen változó. Az egykori Unicredit bank helye például a Helyőrségi klubból ide költöztetett irodákra számított, az irodák aztán csak nem jöttek, az üzlethelyiség meg így több mint egy éve búslakodik már. Valamiért most felhalmozódtak a hasonló cipőben járó boltok a belvárosban, az említett példával együtt összesen 7 értékes bolt áll üresen, de látszólag gazdával a háta mögött. Ilyen még a tekintélyes méretű egykori könyvesbolt a Bajcsy utca 15. szám alatt, egy kisebb bolt a Szent János utca legelején, a Déjá vu mellett, egy bolt a Dobos mellett a Széchenyi utca közepén, egy vendéglátóhely a Kossuth Lajos utcán és két másik bolt a főtérre nézve (!), egyik az Érsek, másik pedig a Szent János utca sarkán.

A helyzet annyival jobb, mintha még eladóak lennének ezek az egységek, hogy így legalább bízhatunk benne, hogy hamarosan megtelnek élettel, ugyanakkor türelmetlenek is vagyunk miattuk, mert frekventált pontokon állnak és jelenlegi formájukban így nagyon lehúzzák a belváros megjelenését.

dsc_0810

Szólj hozzá! One Comment