Skip to main content
Kereskedelem

Vége a gyros-nagyhatalomnak :(

By 2016. december 22.3 hozzászólás

Egy éve örömködtünk rajta, hogy egymás után három új gyrosos is nyílt a belvárosban, hát mi ez, ha nem boldogság, ugye?! Nos, vége az örömnek, mostanra mindhárom egység bezárt ugyanis. Ennyit a gyros-nagyhatalomról :(

A bezárási sort a tiszavirág életű Szultán gyors indította meg a Leányka úti aluljárónál, őt követte a Doti döner a Bíboros mellett, az utolsó, legfájóbb egység pedig december 27-ére pakolja ki a berendezését és húzza le a rolót „gazdasági ellehetetlenülésre” hivatkozva. Ez a Sepciál Gyros a Bajcsy-Zsilinszky utcán. Számunkra ők jelentették a gyrost Egerben. Közel volt. Gyors volt. És finom volt. Nagyon-nagyon finom volt. Csípős szószukat soha nem felejtjük. Köszönjük az ízélményt :(

A 63 m2 nagyságú önkormányzati tulajdonú üzlethelyiség egyébként új tulajdonosát (gyrosozó-üzemeltetőjét !!!) keresi:

A 63 m2 alapterületű nem lakás célú helyiség forgalmi értéke az előterjesztés mellékletét képező értékbecslés alapján nettó 17.900.000 Ft. Ennek alapján az induló éves bérleti díj nettó 2.148.000 Ft (azaz havi nettó 179.000 Ft), a pályázati biztosíték összege 537.000 Ft.

A licites eljárás nyilvános, valamennyi ajánlattevő számára egyenlő esélyt kívánunk teremteni. Licitálni a bérleti díjra lehet, mely évente a fogyasztói árindex mértékével megegyező mértékben emelkedik. A bérlet időtartama 5 év.

Városgazdálkodási Bizottság december 14-i ülés

Ha a gyros-nagyhatalom meg is bukott, eme nemes étel fogyasztásáról így sem kell azért lemondani. Hozzánk hasonlóan búsulóknak ajánljuk a Széchenyi utcai Retrot, illetve a piac melletti Platzzz-ot, mindkettő gyrosa kimondottan finomnak számít.

Szólj hozzá! 3 hozzászólás

 • Lapos Elemér szerint:

  Egerben lassan minden bezár. Az embereknek nincs pénze és igénye a vendéglátó helyekre. Bár az, hogy nincs pénze nem igaz, mert a gyorséttermekbe simán eljárnak – az itt a gasztronómia csúcsa :( – annál drágább vendéglátó pedig kevés van.
  Inkább az igényszintekkel van itt a baj! Hiába, az a város, ami évtizedekig tűrte, hogy a híres borai helyett a tablettást adták a vendéglátók, már rég elveszett. Ide a gasztro forradalom csak akkor tud, betörni, ha sznobsággal lehet párosítani.

 • Peti szerint:

  A bíboros melletti doti döner a legfájóbb, az volt a belvárosban a legfinomabb kajálda, és ehhez képest nagyon olcsó volt. Szomorú voltam mikor láttam, a másik kettő hanyagolható, ott elég furán néztek ki a kaják..

 • Papp Olivér szerint:

  Miuttan mindegyik szar volt nem csodallom inkabb menyetek emberek kfc-be az a tuti ;)