Skip to main content

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a napokban várható, igen hideg időjárásra való tekintettel az alábbi intézkedésekkel segítjük a rászorulókat:

Akinek segítséget jelent, ha fűtött helyiségben zsíros kenyeret és forró teát fogyaszthat, az a Tulipán téri, új Gondozói házban, amely a korábbi (Kertész úti) létesítménynél jóval nagyobb kapacitású. Itt bárki nappal is tartózkodhat, melegedhet. Amennyiben a rászorulók létszáma ezt indokolja, úgy a későbbiekben – hasonló céllal – megnyílik az ellátásra szorulók előtt a Szvorényi utca 69. szám alatti, volt általános iskola épülete is.

Kérünk mindenkit, aki segítségre szorulót lát, hogy a nap bármely órájában hívja a 30/401-0107-es telefonszámon a Családsegítő Intézet ügyeletes szociális munkását. A szakemberek a hidegre való tekintettel nem csupán ügyeletet tartanak, hanem e hétvégén is az utcán dolgoznak majd. A fenti mobilszám hiányában az ismert segélyhívó számok egyikét (pl. 112) is tárcsázhatjuk. A lényeg az, hogy figyeljünk egymásra és segítsünk, ha bajba jutott, veszélyben lévő embert látunk Eger utcáin. Ezzel – szó szerint – életet menthetünk.

A Vöröskereszt a mai napon (január 6. péntek) takarót, meleg ruhát, meleg teát, illetve 3 napra való kenyeret és édességet is osztott a rászorulóknak. Legközelebb január 9-én, hétfőn 8.45-kor, a megszokott helyen, a Klapka u. 9. szám előtt kínálnak forró teát és zsíros kenyeret, s ezt a segítő tevékenységet minden munkanapon végzik Egerben. Emellett január 13-án, pénteken délben 100 adag meleg ételt osztanak szét.

Eger Önkormányzata szociális intézményén keresztül – és minden illetékes szervvel együttműködve – igyekszik jól koordináltan, kielégítő módon gondoskodni a segítségre szorulókról. Ehhez kérjük a média nagyon fontos közvetítő munkáját, valamint valamennyi egri lakos támogatását.

Szólj hozzá! One Comment

  • Ipacs Magdolna szerint:

    Ha a 7-es iskolát nem bontották volna le itt is lehetett volna a hajléktalanoknak kialakítani melegedőt, így csak az üres gazos telek “virul”.