Skip to main content

A mai, Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett egri megemlékezést megtartjuk, ám a pénteki busztragédia kapcsán a mai napra meghirdetett Nemzeti Gyásznapra való tekintettel a kifejezetten vidám hangulatúra tervezett, ünnepi koncert elmarad. Ezt a kulturális eseményt – St. Martin és az Egri Szimfonikus Zenekar részvételével – terveink szerint későbbi időpontban rendezzük meg.

A Magyar Kultúra Napi rendezvényünk kezdő perceiben néma főhajtással és egy ide illő műsorelemmel emlékezünk az életüket vesztett magyar fiatalokra.

A gyászlobogót természetesen kifüggesztettük az egri Polgármesteri Hivatal épületeire, s a fekete zászló megtalálható más közintézmények homlokzatán és valamennyi egri iskola épületén is. Ezzel fejezzük ki mély megrendülésünket és azt, hogy együtt érzünk a gyászoló családokkal, a tragédia által sújtott sérültekkel, osztálytársakkal, barátokkal.

A Klebelsberg Központ Egri Tankerületének tájékoztatása szerint a második félév első tanításai napja a mai, s az ilyenkor hagyományos visszatekintés, értékelő beszélgetés lehetőséget ad arra, hogy Eger minden iskolájában – főként osztályfőnöki órai keretek között – megemlékezzenek az áldozatokról, beszélgessenek a tragédiáról. Van olyan tanintézmény, ahol ezt néma gyertyagyújtással és főhajtással is megteszik.