Skip to main content

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja Eger város lakosságát, hogy a szállópor (PM10) koncentráció a városban üzemelő automatikus mérőállomáson az elmúlt napokban 24 órás átlagban meghaladta a riasztási küszöbértéket (100 ug/m3), és az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a beálló hidegpárna miatt a napokban a levegőminőség javulása nem várható.

Az Önkormányzat arra kéri a lakosságot, hogy amennyiben lehetséges, mérsékeljék a szén-, fa- és olajtüzelésű fűtőberendezések használatát, lehetőség szerint szüneteltessék az egyéni gépjárműhasználatot, részesítsék előnyben a közösségi közlekedést.

A levegő szennyezettsége a késő délutáni, esti, éjjeli órákban a legmagasabb, ekkor kerüljék a szabadban tartózkodást, valamint a szellőztetést. Délelőtt és a kora délutáni órákban a levegő szennyezettsége alacsonyabb. Külterületen tilos az avar és kerti hulladék nyílt téri égetése, valamint bármilyen egyéb nyílt téri égetés.

A levegő szennyezettsége magas, ezért a szabadban a sportolást, hosszabb tartózkodást szintén kerülje el mindenki, aki teheti.

A levegőminőség aktuális mérési adatai megtalálhatóak a http://www.levegominoseg.hu/ weblapon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése a következő 3 napra:

A teljes időszakban a Kárpát-medencét hideg levegő fogja megülni gyenge légmozgásokkal, gyakori ködképződéssel. Az éjjel képződött köd egyre gyakrabban napközben is megmaradhat. Az időszak második felében a ködből átalakult, megemelt rétegfelhőzet lehet inkább a jellemző, amely továbbra is korlátozza a levegő lényeges átkeverődését Később, a megemelt rétegfelhőzet kialakulásával a szennyezettségben némi javulás várható, de továbbra is a tájékoztatási küszöb közelében maradhatnak a koncentráció értékek a legtöbb helyen.

Szólj hozzá! 3 hozzászólás

  • Lázár Béla szerint:

    Meg az állandó bűz, amit a ki tudja milyen anyagot elégető kazánok keltenek!

  • Katica Timea szerint:

    Es semmit nemtesznek..

  • Pintyőke... szerint:

    Ami csak romlik – erre csinálnak 100 m-en belül 2 lámpát persze összehangulatlanul – miért ne – !!! a Rákóczi uton – még tavaly hagy ömöljön a ,, méreg ,, mert a 12-es mire odaér már piros – álljanak már sorba ahol azt a bizonyosat osztják !!!