Skip to main content
Fejlesztés

Tavasszal felújítják a Jókai utca 5. szám alatti házat

By 2017. február 14.

Az idei év első ülésén tárgyalt a Városgazdálkodási Bizottság egy benyújtott ingatlanvásárlási szándékot, ami konkrétan a Jókai utca 5-7. szám alatti 21 négyzetméteres üzlethelyiségre szólt (ahol a fánktölcséres fagyit lehetett kapni tavaly). A kis helyiség Eger tulajdonában áll, a ház többi része viszont egy cégé – ezért a vételi szándék is, hogy egy kézbe kerüljön az impozáns sarki épület egésze. Maga a vételi szándék nekünk most annyira nem is érdekes, ha csak a számok miatt nem az: pusztán a játék kedvéért próbáljuk elképzelni, hogy mennyit érhet az egész épület, ha ennek a kis 21 négyzetméteres részének a bérlő nélküli értékét 10,6 millió forintra becsülték meg…

Bejegyzésünk miértje a vételi szándékról szóló előterjesztés egyik mellékmondata, mégpedig, hogy a tulajdonos M & D-3000 Kft. „2017 tavaszán felújítja az épületet. A munkálatok magukba foglalják a homlokzat, valamint a pince felújítását.” Ennek a két mondatnak aztán úgy megörültünk, hogy azóta is boldogabban sétálunk el a ház mellett.

Többször duzzogtunk már rajta, hogy hogy néznek ki a belvárosi házaink, az omladozó homlokzatok pedig még kontrasztosabbak lettek mióta mellettük felújították az utcákat. Az önkormányzat is érzi a gondot, most már az épületfelújítások következnének ezért, de erre úgy néz ki, még várnunk kell. Örömteli viszont, ha így is van ház, ami meg tud újulni, kiváltképp, ha az a ház úgy néz ki és olyan helyen van, mint a tárgyalt Jókai utca 5. szám alatti. Ez a belváros egyik legmutatósabb épülete, már persze a lakóházakat, vagy legalábbis lakóháznak kinézőket véve. Az épület állapota szerencsére eddig sem számított kritikán alulinak, sőt, sajnos még kimondottan jónak is mondhatjuk a belvárosi átlaghoz képest, de egy felújítás azért várhatóan nagyon jót fog tenni a háznak és a környéknek is.

Érdeklődők ide kattintva tölthetik le a forrásul szolgáló előterjesztést.