Skip to main content
Kereskedelem

Megőrizte vezető pozícióját Eger a hazai turizmusban

By 2017. február 21.

Pár napja elérhető a kereskedelmi szálláshelyek 2016-os összesített adatait tartalmazó KSH-s lista, írja a Turizmus online. A bejelentett vendégéjszakákból összeállított statisztika túlzott izgalmakat nem tartogat, legalábbis, ha az élbolyt nézzük. Az első nyolc (fővárossal kilenc) „versenyző” változatlan helyen maradt a 2015-ös évhez képest, Eger ezen impozáns sor végén trónol mindmáig büszkén.

TurizmusOnline

Érdekes és szomorú ugyanakkor látni, hogy még ha jelképes mértékben is, de az első 10 helyezett közül Egerben csökkent egyedül a vendégéjszakák száma. Ennek legdominánsabb oka minden bizonnyal, hogy a városnak komoly szüksége lenne új szállodá(k)ra. Ha ezzel elkészülnénk, a külföldiek felé lenne szükséges intenzívebben nyitni, az ő kihátrálásuk csúnyított bele ugyanis a statisztikánkba.

A teljes forgalmat tekintve persze nincs okunk panaszra, az összes vendégéjszakát véve, tehát a magánszálláshelyekkel együtt, rekordot döntöttünk tavaly. 2016-ban 594 ezer vendégéjszakát töltöttek a turisták városunkban!