Skip to main content
Kereskedelem

Fokozottan figyel az Adóiroda a szállásadók bevallásaira

By 2017. február 23.

Továbbra is fokozottan figyeli az Adóiroda az Egerben tevékenykedő szállásadók vendégéjszaka-bevallásait, olvasható az eger.hu tájékoztatójában. „Az önkormányzati adóhatóság ellenőrzéseinek célja a gazdaság fehérítése, az adócsalások visszaszorítása, az önkéntes jogkövetés ösztönzése és a tisztességes gazdálkodók esélyeinek növelése.”

Az Iroda többek közt online szállásfoglaló oldalaktól is kér adatokat a foglalt éjszakákkal kapcsolatban, hogy ezeket aztán összevesse a szállásadó bevallásával. Egy fő célkitűzés az együttműködő szálláshely üzemeltetők segítése, így szankciók helyett előtérbe kerül a bevallással kapcsolatos önálló hibajavítás támogatása.

A szektor fehérítése fontos feladat, hiszen Egerben 358 engedéllyel rendelkező szálláshely található, az innen érkező bevétel így egyre jelentősebb a város kasszájában. Viszonylag könnyen belátható, hogy ez a pénz éppen a szállásadók érdekeit szolgálja az egyik legkiemelkedőbben, hiszen ebből tartják karban a várost – azt a várost, amiből ezek a szolgáltatók a bevételükhöz jutnak. Máig létezik egy olyan kis csoportja a szállásadóknak, akik nem ismerték ezt fel és úgy érzik, hogy kölcsönösség helyett kizárólag a város szolgálja az ő érdekeiket – miattuk van szükség az Adóiroda fokozott ellenőrzésére.