Skip to main content
Kereskedelem

Egerben készül a Bombardier repülőgépek hátsó törzse

By 2017. március 2.4 hozzászólás

Viszonylag váratlanul jött a hír, hogy Egerben nyitotta meg új gyárát a svájci állami kézben lévő RUAG csoport – a világ száz legjelentősebb hadiipari vállalkozása közé tartozó cég az Airbus 320-as és a Bombardier repülőgépekhez gyárt ezután géptörzs-elemeket a Faiskola utca 9. szám alatt. Az átadóról a legtöbb híroldal beszámolt, nem is fogjuk megismételni az ottani tartalmakat, érdeklődőknek részletekért ajánljuk a Napi.hu cikkét, illetve a TV Eger hírvideóját.

Egy munkahelyteremtő beruházás mindig örömteli egy város életében, részben, mert a cég jelenleg 60, év végéig pedig 180 főnek szolgál majd megélhetéséül, részben pedig, mert Egernek adózik, ami plusz forrást jelent mostantól a város kasszájának. Az már csak hab a tortára, hogy az üzemet egy meglévő csarnokban alakították ki, így eggyel kevesebb ipari ingatlan szomorkodik kihasználatlanul Egerben.

Még jobban érdeklődőknek ajánljuk a RUAG honlapját is, ahol magyar nyelven, elég szemléletesen ábrázolva azt is megnézhetjük, hogy pontosan miket gyártanak városunkban.

Szólj hozzá! 4 hozzászólás