Skip to main content
Fejlesztés

Épülő parkolóház miatt költözik egy gázállomás

By 2017. március 17.7 hozzászólás

Egy-két éven belül új parkolóház épül a Bitskey uszodával szemben, a Kertész és Frank Tivadar utcák kereszteződésében. Ezt régebb óta lehet már tudni, az egész nagyra, 250 férőhelyesre tervezett épület (viszonyításképp a Katona téri parkolóház 153 helyes) a fürdőnegyedet lesz hivatott kiszolgálni, külön kiemelve itt a leendő Bárány uszodát. Az utóbbi létesítmény építése úgy tűnhet, mintha leállt volna, és bár tényleg leállt, de okkal történik a dolog, az első ütemet sikeresen befejezték, most az egymással átfedésben megvalósuló második és harmadik ütemre várnak. Az átadás határideje 2018. június 30., várhatóan ezen dátum körül örülhetünk majd az új uszodánknak.

Erre a sarokra tervezik az új parkolóházat

Visszakanyarodva a parkolóházhoz, és így a bejegyzés apropójához, a Városképi és Környezetvédelmi Bizottság március 20-i ülésének 6. előterjesztéséből (link a letöltéshez) kiderül, hogy az építkezés miatt át kell majd költöztetni egy útban levő gáznyomásszabályozó állomást. A Tigázhoz tartozó épület sorsa ennél kedvezőtlenebbül talán nem is alakulhatna, míg most elrejtőzve, az utcáról szinte teljesen láthatatlanul leledzik, addig a javasolt új helye a Petőfi tér lesz, szem előtt, út mellett, ráadásul a Vízmű épületét is kitakarva, csak, hogy minden meglegyen. Pedig az a kitakart ház nem csak szép, de még egy későbbi fejlesztés tárgya is lenne elvileg, hát biztos jót fog tenni neki egy gázállomás szomszédnak. Mi biztos nem oda raknánk, de persze nekünk könnyű okosnak lenni úgy, hogy csak egy épületet látunk az egészből. Az új helyszín megszületése mögött szakemberek és racionális érvek állnak, például a meglévő hálózattal való összekötés miatt építendő vezeték hosszának minimalizálása – ez le is van írva az előterjesztésben. Mindenesetre sajnáljuk, ha tényleg oda bandukol majd át az állomás, de némi vigasz, hogy legalább egy nemes célért teszi mindezt.

Ehhez a parkolóházhoz is nagy reményeket fűzünk, pont úgy, mint anno a Katona téri testvéréhez tettük. Mindenekelőtt magának az építés helyének a megszépülését várjuk, az érintett sarkon jelenleg egy csúnya tömb áll, ami sehonnan nézve sem méltó az egyre szebbé váló fürdőnegyedünkhöz. Másrészt egy parkolóházzal várhatóan több út menti parkolónak is búcsút inthetünk majd, ami hallatlanul jót tesz a városképnek. Legyen igazunk, de az új Bárány uszodával és parkolóházzal Eger egyik legelőkelőbb városrészét látjuk megszületőben. Még azzal a galád gáznyomásszabályozó állomással együtt is.

Szólj hozzá! 7 hozzászólás