Skip to main content

Egri vállalkozói kezdeményezésre 2017. március 15-én útjára indult a GasztroTavasz elnevezésű program. A projekt célja, hogy előtérbe helyezze az egri gasztronómiát, felhívja a figyelmet a helyi specialitásokra, szakmai kihívást támasszon a vendéglátásban dolgozóknak, és persze a tavaszi kikelet idején egy játékos közösségi programot adjon mind Eger lakóinak, mind a városunkba érkező turistáknak, márciustól egészen májusig.

A programról összefoglalóan:

A GasztroTavasz program keretében a szervezők kiírást tettek közzé helyi éttermeknek, cukrászdáknak, kávézóknak, hogy alkossák meg a szerintük igazi egri fogást / italt. 16 egri vendéglátó vállalkozás mindösszesen 27 egri étel és italkülönlegességet dolgozott ki. Ezekről a tételekről gazdag írott és képi anyag, rádiós stúdióbeszélgetések, és Eger gasztronómiáját fiatalosan és lendületesen bemutató újszerű kisfilm sorozat készült. A szórakoztató és egyben ismeretterjesztő tartalmat a program média partnerei kezelik, úgymint az FM7 Rádió, a TV Eger, a HEOL és a Heves megyei Hírlap. A szervezőknek a program résztvevőinek, és a médiapartnerek célja mindezzel, hogy 2017. tavaszán játékos közönségszavazásra invitálják az érdeklődőket, és Eger Városra irányítsák a turisztikai figyelmet.

Hogy egy fogás / ital mitől lesz valami egri, azt a résztvevők fantáziájára bízták a szervezők. A játékszabályokat közösen alkották meg a program indulása előtti kerekasztalos beszélgetéseken. Van aki a helyi termelők termékeire építi a fogását, van aki a névadásban tiszteled Eger történelme előtt, van aki a török időket idézi fel, és van aki komplett szimbólumrendszerben jeleníti meg Eger domborzatát és épületeit a tányéron.

De függetlenül a vendéglátó vállalkozások elképzeléseitől, végül a fogyasztók szavazatai dönti el, hogy melyik a legEGRIBB étel /desszert/ kávéital. A szavazás online felületen történik a HEOL.hu hírportálján, mely közvetlenül a www.GasztroTavasz.hu weboldalról is elérhető.

A program záróakkordjaként a szervezők májusban közzéteszik a közönség tetszésindexének eredményét.

 

A GasztroTavasz Eger 2017. program szervezője:

Ábry Zoltán

+36 20 3818173

zoltan.abry@abry.hu

 

további közreműködők:

operatőr és vágó: Simon Ádám

fotók: Antal Anett és Szabó J. Bendegúz

kreatív design: Utassy Dóra

web programozás: Hegyvári Viktor