Skip to main content

Eger Önkormányzata felhívja minden egri polgár és a helyi sajtó figyelmét arra, hogy az eger.hu oldalon, kiemelt felületen biztosít információt, folyamatosan frissülő tartalmat az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázattal kapcsolatos munkáról. Az internetes felület közvetlenül elérhető a www.eger2023.hu címen is.

 Az utóbbi címen a közeljövőben elindul az egri pályázat hivatalos honlapja, ám addig is szeretnénk sok hasznos és érdekes információt megosztani az egriekkel a város hivatalos oldalán. A most feltöltött felületen megtalálható az EKF 2023-as pályázati kiírás, röviden felidézzük Eger EKF 2010-es pályázatát, valamint folyamatosan bővülő tartalmat, fotókat, sajtóarchívumot kínálunk böngészésre. A menüpontok között egy EKF 2023-as videó galéria is található, együttműködésben a TV Egerrel. Ide legutóbb az az anyag került fel, melyben Koltai Lajos művészeti igazgató is megszólalt, miután hosszas sétát tett a Várban.

Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázat kapcsán elindítottuk Eger hivatalos Facebook oldalát „EKF 2023 Eger” névvel, amely közvetlenül elérhető a www.facebook.com/2023eger címen. A közösségi oldalon terveink szerint ugyancsak változatos, színes és aktuális tartalommal várjuk az érdeklődőket, s természetesen ez lesz az az interaktív felület, ahonnan akár e-mailt, akár Facebook üzenetet fogadunk az egriektől.

A pályázatot előkészítő munka a Polgármesteri Hivatal projektcsapatának vezetésével zajlik. A napokban Egerben járt Koltai Lajos művészeti igazgató, összeült a zenei és filmes szakmai csoport is. A közeljövőben ezzel kapcsolatban és más, a pályázatot érintő témákban is lesznek bejelentéseink, valamint színes programmal várjuk az egrieket a Dobó térre a Május 9-i Európa Napon.

Folyamatosan fogadjuk a helyi polgárok észrevételeit, üzeneteit az eger2023@ph.eger.hu címen. Várjuk az élményszerű, közös munkát, melyet Egerért, a mi csodálatos városunkért végezhetünk!