Skip to main content
Fejlesztés

A ZF új csarnokának elemzése

By 2017. április 12.One Comment

Valódi ritkaságnak számítanak a zöldmezős beruházások Egerben, nyilván nem egyedi dolog ez, városokon kívül még csak-csak találkozhatunk hasonló fejlesztésekkel, de településen belül csak nagyon elvétve. A ZF beharangozott nagyberuházása ilyen lesz, így várhatóan már magával az építésével is több új ingert hoz majd a városba.

Ezek a beruházások egy másik világnak számítanak, horrorisztikus összegek repkednek a levegőben és félelmetes erők munkálkodnak a háttérben. Aki kicsit is érdeklődik a téma iránt, neki most hoztunk egy kis csemegét, egészen pontosan a „A ZF Hungária Kft. által az Eger, 9850/1 hrsz-ú ingatlanon létesíteni tervezett összeszerelő üzem előzetes vizsgálata” beszédes című dokumentumot. Olvasáshoz és letöltéshez elég ide kattintani.

Az új csarnok tervezett elhelyezkedése

A képen is látható terület nagysága közel 10 hektár, ide épülne az új csarnok. „A tervezési területen egy 36 328 m2 területű részben kétszintes raktárcsarnok, egy 2772 m2-es területű kétszintes irodaház, egy személy-, valamint egy teherporta, Spinkler épület, illetve veszélyes anyag és veszélyes hulladék tároló kialakítása tervezett.” – írja az elemzés. Ahogy látható, az új gyárat az Ipari park belső részében húznák fel, azon a területen, amit nem olyan régen kapott meg Eger a MÁV-tól. A beruházáson kívül esne, de mégis hozzá kapcsolódna egy új feltáró út létesítése, ami azt lenne hivatott szolgálni, hogy a telephellyel ne kapjon a nyakába jelentős forgalmat a Külsősor utca.

„Az építési munkálatok megkezdésének tervezett időpontja 2017.05.03 a kivitelezés lezárása 2018.05.03.-án várható.” Több mindent nem másolunk ki az elemzésből, mert ugye minek, de félelmetes, hogy milyen részletekre tér ki a 85 (!) oldalas vizsgálat. „A létesítményben a munkavállalók étkeztetése céljából főzőkonyha kerül kialakításra. A zsíros szennyvíz tisztítása céljából CE típusú zsírfogó kerül beépítésre.” Gondoltál volna egy 800 fő körüli létszámú gyárnál ilyen részletre? Mi sem, pedig logikus, hogy ezzel is számolni kell. A gyárban egyébként 3 terméket fognak előállítani, ezek történetesen az alábbiak lesznek és akkor már tényleg nem lesz több átmásolás:

  • „8HP65A és 8HP75 típusú automata sebességváltók, melyek Audi és Chrysler típusú gépjárművekbe kerülnek beszerelésre. A gyártott termékek a tervezett létesítményben kerülnek összeszerelésre és tesztelésre. A fogadó gyárban a terméket csak be kell szerelni.
  • Olajellátó berendezés, mely a váltó egy fontos része. Ez állítja elő a szükséges olajnyomást és adja tovább a váltónak, amikor az szükséges. Ezen alkatrész összeszereléséhez nincs szükség olaj felhasználására. Az alkatrész ~90 elemből kerül összeszerelésre (alumínium és acél komponensek, csavarok, stb.), illetve az összeszerelés részét képezi egy elkülönülő, a tervezett épületben végrehajtásra kerülő gyártási lépés, a napkerék tengelyének kialakítása.”

Szólj hozzá! One Comment