Skip to main content

Április 22. a Föld napja. Az első Föld napja rendezvényt 1970-ben tartották, majd 1990-ben világmozgalommá vált. E nap alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti értékeinek megóvására. A napot 175 országban tartják, Magyarország 1990-ben, az elsők között csatlakozott a rendezvényhez. Eger városa 2017. évben tartja a X. Föld napi kiemelt rendezvénysorozatát. Eger MJV Önkormányzata és az Egri Kulturális és Művészeti Központ 2017-ben is különféle színes programokkal kívánja felhívni a figyelmet a környezeti értékek megóvására.

Eger MJV Önkormányzata a rendezvényeken kívül állandó intézkedéseket is szeretne megvalósítani, melynek elsődleges célja a gyalogos és a kerékpáros közlekedés népszerűsítése, elősegítése. Ezen közlekedési módok egyrészt segítenek az egészségünk megőrzésében, másrészt csökkentik a motorizációból adódó környezetszennyezést.

Önkormányzatunk 2017. évben a gyalogos közlekedés könnyítése érdekében kapaszkodó lépcsőkorlát elhelyezéseket és kisebb hibajavításokat végeztet a Széna téren, a Gárdonyi Géza utcában, a Tátra utcában, a Pacsirta utcában, a Király utca elején, a Bástya utcában és a Tündérpart utcában, illetve a Foglár lépcsősoron. A kerékpáros közlekedés elősegítése érdekében pedig további kerékpártámaszok elhelyezését tervezzük a Széchenyi utcában.

Kérjük a lakosságot, hogy amennyiben javaslata van lépcsőkorlát vagy kerékpártámasz elhelyezési helyszínekre vonatkozóan, azt szíveskedjenek eljuttatni a Városüzemeltetési Irodához. A legtöbb javaslatot kapott helyszíneken a szakiroda -a műszaki és pénzügyi megvalósíthatósági lehetőségek kivizsgálását követően- a kért kivitelezéseket 2017. évben elindítja.

Kérjük, hogy javaslataikat a Városüzemeltetési Irodához, a 3300 Eger, Dobó tér 2. , varosuzemeltetesiiroda@ph.eger.hu vagy a varosuzemeltetes@ph.eger.hu címre elküldeni szíveskedjenek.

Szólj hozzá! One Comment

  • Pintyőke.... szerint:

    1 kis MAGYAR nyelvtan…..ÉN-szemetelek – TE-szemetelsz – MI , TI stb…. Ő , ŐK szedik – de mig az előbbiek szemetelnek – az utobbiak meg szedik addig mindig ez lesz…..