Skip to main content
Közlekedés

Javaslat új kerékpártámaszokra

By 2017. április 24.3 hozzászólás

Közleményében buzdítja Eger lakosságát az önkormányzat, hogy tegyenek helyszínjavaslatot új kerékpártámaszok kihelyezésére. Lépcsőkorlátot is lehet kérni, de nekünk most az előbbi utcabútorok érdekesebbek. Ahogy írják:

Kérjük a lakosságot, hogy amennyiben javaslata van lépcsőkorlát vagy kerékpártámasz elhelyezési helyszínekre vonatkozóan, azt szíveskedjenek eljuttatni a Városüzemeltetési Irodához. A legtöbb javaslatot kapott helyszíneken a szakiroda -a műszaki és pénzügyi megvalósíthatósági lehetőségek kivizsgálását követően- a kért kivitelezéseket 2017. évben elindítja.

Kérjük, hogy javaslataikat a Városüzemeltetési Irodához, a 3300 Eger, Dobó tér 2. , varosuzemeltetesiiroda@ph.eger.hu vagy a varosuzemeltetes@ph.eger.hu címre elküldeni szíveskedjenek.

Lehet nem élni egy ilyen lehetőséggel? Nem lehet. El is küldtük ötleteinket az említett irodának és ösztönözzük erre minden más kerékpáros társunkat is – ha csak egy helyszínjavaslatot is elfogadnak, már nyertünk vele. Mi az alábbi helyszínekre kérnénk új támaszokat.

Fellner Jakab utca

A legideálisabb a Telekom székháza alá lenne telepíteni az új támaszokat, ahol régen a telefonfülkék álltak és amit ma parkolóként használnak. A szélső parkoló feláldozásával születhetne 4-5 új fedett kerékpártároló a belvárosban, helyet adva ezzel 8-10 biciklinek. Egyetlen autó helyén… Ha ezt nem lehet megoldani, akkor a szomszédos Szent István-kúthoz rakhatnának párat.

Agria Park

Az Agria Park bejárata mellett ugyan van kerékpártároló, de a régi, kereket fogós fajtából. Ezt sokan nem tudjuk használni, ezért vannak mindig biciklik a korláthoz kötve a bevásárlóközpontnál. Ez nem elegáns és sajnos meg is tud telni a korlát, így király lenne, ha ugyanígy a tető alá, ahogy most is van, telepítenének néhány újfajta támasztót.

Tesco

Az Agria Park problémájával küzd a Tesco hipermarket is, valamiért nem megy ez a kerékpártárolós téma a nagyoknak. Oda is jó lenne az újfajta támaszokból, nagyon komoly forgalma van az áruháznak, jó lenne több vásárlót átültetni autóból biciklire.

Jókai, Érsek és Szent János utca

A szűk kis történelmi utcákon a hagyományos támaszok sajnos kivitelezhetetlenek, a helyzettel viszont csak kéne kezdeni valamit, hiszen a tucatnyi üzlet sokakat vonz ezekre a területekre. Valami hasonlót tudnánk elképzelni, mint amik a Széchenyi utcára kerültek nem régen. Amik úgy néznek ki mintha kuka tárolók lennének, kuka nélkül. Lehetnének szebbek és praktikusabbak, de legalább vannak, és milyen jó hasznukat vesszük! Ugyanilyen elgondolással lehetne tenni belőlük a felsorolt utcák egyik oldalára is, szorosan a falhoz, a házakkal párhuzamosan. Egy biciklit lehetne hozzájuk támasztani, de ez úgyse hosszú tárolásra való, hanem csak, hogy addig legyen helye a biciklinknek, amíg beugrunk a szomszédos üzletbe.

Belvárosi udvar

Az Erzsébet udvart és a Bajcsy tömbbelsőt várhatóan hamarosan felújítják majd és gondoljuk, gondolnak a kerékpárosokra is közben, de a Belvárosi udvar most kimarad a jóból. Egy darab autóparkoló árán ott is születhetne 3-4 új támasz, 6-8 biciklinek helyet adva!

Szólj hozzá! 3 hozzászólás

  • Józsi szerint:

    Az Agria Park és a Tesco szerintem nem közpénzből megoldandó! Ezek vállalkozások nem kevés költségvetéssel. Oldják meg maguknak, ne az adófizetők pénzéből!

  • Dani szerint:

    Az Agria Parkban a mélygarázsban is van egy kamerával megfigyelt bringatároló, ott van kerékbedugós és rendes támasz is amihez ki lehet kötni a cangát. Esetleg ott kéne a kerékbedugós verziót kicserélni.

  • Egri polgár szerint:

    A Sas úti Spar-hoz is lehetne kerékpár támaszokat építeni, de (mint azt előttem is írták) nem közpénzből.