Skip to main content
Más tollából

Bemutatkozik a Húsimádó

By 2017. május 5.

Rajongásig vagyunk mindenért, aminek köze van Egerhez, vagy a hasunkhoz, hát aminek meg mindkettőhöz van köze egyszerre… Na az a szerelem. Jelen lelkesedésünk egy blognak szól, de nem csak egy sima blognak ám, hanem egy egri (!) húsimádó (!!) blognak. Kell még részletezni, hogy miért pártoljuk az oldalt? Bemutatkozás a Húsimádótól, alább:

Egyik oldalról egy 52 éves gépészmérnök vagyok, aki Egerben ingatlan értékbecsléssel foglalkozik, másrészről én vagyok a Húsimádó, akit gasztrobloggerként több mint 4500-an követnek a Facebookon, vagy akinek a blogja már átlépte az egymillió-kilencszázezer oldalletöltést. Hogy is alakult ez így, ki is vagyok én igazából?

Talán ott kellene kezdenem, hogy kissrácként néha én is ott sündörögtem édesanyám mellet a konyhában, majd egyszer elkészítettem első, saját palacsintámat, ami még ehető is volt. Ezt követte még néhány főzött puding, majd igazándiból a kamasz kor volt az, ahol már kezdett kialakulni egy kicsit komolyabb érdeklődés a főzés iránt. Ez az időszak a nyári, haverokkal készített bogrács gulyásokkal és pörköltökkel jellemezhető, amikor is néhány kirándulás, túra alkalmával már magamhoz ragadtam az irányítást és a fakanalat, majd az anyai recept alapján igazán jó gulyásokat készítettünk a fiúkkal. Megcsapott annak a szele, hogy nagyon jó alkotni valamit, ami a társaságnak ízlik, van a folyamatban egy komoly kreativitás, és hát őszintén, enni is szeretek. Ezekben az években a legjobb barátommal már kezdtük felfedezni a valódi gasztronómia világát, így gimnazistaként a spórolt pénzünkből megismertük például a Talizmán éttermet, ahol a manapság oly népszerű Macsinka János ételeit is kóstolhattuk. Péter barátommal aztán egyszer-egyszer neki is álltunk főzni, ami az akkoriban oly népszerű olasz konyhára épült, de volt hogy egyben sütött ananászos csirkét készítettünk, amit farkaséhes kamaszként szinte azonnal el is tüntettünk.

Fotó: Húsimádó

Feleségemmel való megismerkedésünk és a gyerekek születése után a konyha már elsősorban a nejem felségterülete volt, de a hétvégéken, a kertben még mindig én uraltam a terepet, vagyis a szabadtűzön sütött ételek még mindig az én feladataim maradtak. Majd nőttek a srácok, mígnem a legkisebb szintén elkezdett sündörögni a konyhában, akivel aztán néha át is vettük a konyhai hatalmat. Tamás fiam hasonlóan kísérletezgető, mint én vagyok – vagyis mi ketten kivonultunk a konyhába, kerestünk valami izgalmas receptet, azután a saját szánk íze szerint elkészítettük azt. Ekkoriban vetettem fel, hogy ezeket a recepteket rögzítsük valami formában – de ez Tamásról valahogy lepergett. Ő a jelennek főzött, én pedig azt gondoltam, hogy magamnak, magunknak rögzítem ezeket az ételeket – valami digitális receptkönyvet írok a családnak. Így született meg egy blog, aminek a Húsimádó nevet adtam, ugyanis nagyon nehezen tudok ételt hús nélkül elképzelni.

Tehát főztem egy-két ételt, lefényképeztem, majd feltettem a blogra, és meglepetésemre jópáran rá is kattintottak. Az egyik receptemet (Cordon Bleu) több mint nyolcezren olvasták el, ami ezáltal el is indított a lejtőn. Olyan hihetetlen volt, hogy ekkora olvasószámot el tudtam érni, hogy innentől már nem csak magamnak írtam, hanem arra is kellet figyelnem, hogy ezt mások is olvashatják.

Fotó: Húsimádó

Most, hogy eltelt négy év, és elkészült több mint 400 féle étel már elmondhatom, hogy kettős életet élek. Hét közben végzem a munkámat, amit mellesleg nagyon is szeretek, majd jön a hétvége, a feleségemet megpróbálom kiterelni a konyhából – és főzök, fotózok, videózok, majd esténként megírom a blogbejegyzéseket. Őszinte leszek, nem kevés energiát emészt fel a folyamat, mert egyre összetettebb ételek készülnek, egyre jobban odafigyelek a tálalásra, a fotózásra, mert mindig egy kicsit feljebb kell lépnem.

Iszonyú jó érzés azzal szembesülni, hogy családanyák, feleségek az én receptjeim alapján főznek a családjuknak, amivel aztán büszkén szembesítenek is az utcán vagy a neten – amitől őszintén még mindig nagyon zavarba is jövök. Több csatornán is jönnek a visszajelzések, hogy merre haladjak, én pedig élvezem ezt a kettős életet. A legjobb érzés pedig az, amikor az édesanyám kér tanácsot tőlem, vagy egyeztet velem, hogy én mit és hogy csinálnék – nos számomra ez a legnagyobb dicséret.

Hegyvári Zoltán alias Húsimádó | husimado-eger.blog.hu

Új üzletek Egerben

Ha megadod az email címedet, levelet küldünk, amikor új elem kerül fel az üzletfigyelő listára. Elérhetőségedet nem használjuk fel más célra, és bármikor leiratkozhatsz, ha nem kérsz több értesítést.