Skip to main content
Szabadidő

Megkóstoltuk az Izé Rosét

By 2017. május 24.

Már a megjelenése óta terveztük, hogy megkóstoljuk Eger, illetve az ország legújabb üdítőjét, az Izé Rosét. Aztán terveztük, aztán még tovább terveztük és végül tényleg megkóstoltuk. Az Izé Rosé egy alkoholmentes, szénsavas üdítőital a málna és kékszőlő ízével. És ami a legfontosabb, hogy mindezt Egerből.

Messzemenő elemzést nem írnánk, meg nem is tudnánk írni az üdítőről. A név jó, a palack jó, a design jó. Az íz is jó, szinte éreztük a málnadarabokat benne. Á nem amúgy, 0,1% málnát tartalmaz, az azért könnyen lecsúszott :) De tényleg finom, lényegében egy bubis szőlőlevet ittunk, ami üdítőnek pont megfelelő volt. Érdeklődőknek is tudjuk ajánlani kóstolásra, fél lityójához 250 forint körüli áron lehet jutni már ennyi sok-sok helyen az országban.

Amit hiányoltunk, hogy ha már a rozénak (!) becézett üdítő Egerből (!!) indult világhódító útjára, akkor lehetne egribb. Egy apró sziluett, egy városnév a címkén, a kupakon belül, vagy a kupakon kívül, bárhol, bármi, ami Eger. Mert Eger menő, az Izé menő, a két menőség meg kölcsönösen támogathatná egymást. Olyan aprónak tűnő szösszenet lenne ez, ami adna egy komolyabb karaktert a lőtyinek. Értjük, persze, hogy egyik lábbal egy buliitalnak van szánva az Izé, ahol nem fontos a város, de a macifröccsök korában félő, hogy ez önmagában még kevés. Emellé kell az a másik láb is, amit ügyesen megláttak a forgalmazók, mégpedig, hogy boltokban, büfékben, kávézókban, pékségekben, ésatöbbikben is kapható legyen az ital. Na ennek a lábnak tenne iszonyatosan jót Eger. Egernek meg fordítva, hiszen mekkora menőség lenne elutazni valamiért Tápiószelére és a helyi kisboltból egy egri üdítőt kikérni! Vagy lengyel turistaként egy ilyen flakont hazavinni szuvenírként!

Az egri vonal nélkül kicsit üresnek érezzük a tartalmat, nem igazán van oka, hogy miért az Izét válasszuk a többi, hasonló ital közül. Ízben nincs ilyen kimagasló ok, jelenleg a márka karakterében sincs, a sor végén így jobb híján az ár marad döntő tényezőnek, amikor le kell vennünk egy palackot a boltban – ez meg sajnos nem olyan egyértelműen az Izé javára dönti el a kérdést.