Skip to main content

Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala tájékoztatja a lakosságot, hogy a Városgondozás Eger Kft. a város közterületein található platánfák védelme érdekében permetezést végez a 2017 május 29. és június 18. közötti időszakban, éjjel 2200 és 0300 óra között.

A munkavégzés időpontja várhatóan a megjelölt intervallum első két napja, de kedvezőtlen időjárás, vagy egyéb előre nem látható körülmény miatt a növényvédelmi munkálatok elhúzódhatnak.

A permetezéshez használt szerek:

Topas 100 EC (gombaölő) 0,5 l/ha

Decis Mega (rovarölő) 0,25 l/ha

Silwet (tapadásfokozó) 0,15 l/ha

A felsorolt szerek munka-egészségügyi várakozási ideje 0 nap, élelmezés-egészségügyi várakozási ideje a jelenleg érő gyümölcsök és zöldségek esetében 7 nap, ribiszke és köszméte (egres) esetében 21 nap. Az anyagok méhekre mérsékelten veszélyesek, vizekre kifejezetten veszélyesek!

Kérjük az egrieket, hogy a védekezés időpontjában a platánfák közelében lehetőleg ne tartózkodjanak, illetve autóikkal oda ne parkoljanak. Kérjük továbbá, hogy a platánok környezetében lakók az ablakokat szíveskedjenek éjjelre bezárni.

Köszönjük megértésüket!

Szólj hozzá! One Comment

  • Bandita szerint:

    Minek permetezni a platán fákat? Ahol nem permetezik őket, ott is megélnek… Ráadásul hazudoznak össze-vissza a 0 napos munkaegészségügyi várakozási idővel. Tök fölösleges ez az éjszakai zajkeltés azzal a sz@r teherautós permetezővel. Meg a lakosság fölösleges mérgezése is…