Skip to main content
Kereskedelem

Árulhasson-e fánkot Vajna Tímea a Dobó téren?

By 2017. június 2.augusztus 5th, 20215 hozzászólás

Nyilván nem Vajna Tímeára lesz kiélezve a cikkünk, de így legalább cím alapján olyan mintha egy izgi témáról írnánk. A valóságban ezzel szemben megint csak egy városképi kérdést hoztunk az ilyen témára fogékonyaknak.

Történt, hogy a Feszt!Eger-hez kapcsolódóan felbukkant egy új kereskedő a Dobó tér sarkán, konkrétan a Mr. Funk, Vajna Tímea fánkozója. Kis mobil árusítópontról van szó, mindenféle gusztának tűnő színes fánkkal a kirakatban. A történet romantikáját az adja, hogy nem is olyan rég a város kétszer is elkaszált egy miskolci céget, aki ugyanilyen motorral kávét szeretett volna árulni nálunk. Az indok akkor az volt, hogy nem illik a történelmi város képébe a vállalkozás. A személyi kérdéseket jóhiszeműen hagyjuk és könyveljük el, hogy a két vállalkozás esetében az lehetett a különbség, hogy most fesztivál van a városban és több mindent szabad, a kávézós meg békeidőben árult volna, amikor nem lehet ennyi mindent, ráadásul ő nem is csak pár napig állt volna kint, hanem egy egész szezonban. Lényeg, hogy most meg tudjuk nézni a kis árusító kocsit, hogy hogy mutat Egerben, ha idézőjelben, de egymagában áll (értsük, hogy nem egy Dobó téri street food fesztivál keretében az egyik szereplő a sokból).

És akkor innentől jön az ide-oda csapongó merengés. Mert egyrészt egyet tudunk érteni azzal a véleménnyel, hogy nem illik a belváros vágyott minőségébe egy ilyen kis kocsi, hiszen hát tényleg nem illik bele. Nézzünk a minorita templom és a városháza impozáns épületeire, aztán nézzünk a fánkos kocsira. A fánkos kocsi sem rossz persze, csak mást képvisel. Másrészt viszont a kocsi nem is a városháza elé állt, hanem az egykori Centrum áruház kevésbé impozáns épülete elé, ahol meg minden mindegy. Harmadrészt mégsem mindegy minden, hiszen innen pont azért bontották el korábban a pavilonokat, hogy szellősebb legyen a tér, javítva ezzel, amit csak lehet. Ha ide beállítunk egy fánkos kocsit, ugyanúgy adtunk a tudjuk minek egy pofont és nem vagyunk előrébb. Akkor sem, ha fesztivál van, hiszen Egernek pont ilyen alkalmakkor kellene a legjobban megmutatnia, hogy jól néz ki. De negyedrészt meg szüksége van a városnak ezekre a vállalkozásokra, mert ezek testesítik meg, amit amúgy is tudunk, hogy Eger egy menő, élő iskolaváros tele jobbnál-jobb helyekkel. Na akkor ember legyen a talpán, aki eldönti, hogy melyik megoldás lenne a jó, áruljon-e Vajna Tímea fánkot a Dobó téren, vagy sem…

Amikor végképp elakadunk a megfejtésben, akkor jön a közönség segítsége, alább mutatunk egy szavazást, ahol egy bökéssel el lehet mondani a véleményeket. A fánkozótól persze el lehet és el is kell vonatkoztatni, a sztorinak csak az apropóját adta, a történetben tetszőleges szereplőre ki lehet cserélni. Csak a tetszőleges alanyunk is ugyanígy valami mobil eszközből áruljon, valami manapság divatosnak számító dolgot, valahol a történelmi városmagban. Áldozzunk kicsit a városképből a tartalom javára, vagy helyezzük előtérbe a megjelenést? Van esetleg valami harmadik alternatívára ötlet?

Mérlegeljünk alaposan és gondolkozzunk együtt Egerről, hiszen ezzel tudjuk jobbá formálni a városunk jövőjét!

A szavazás lezárult. Eredmények:

Szólj hozzá! 5 hozzászólás

  • Névtelen szerint:

    Tisztelt Egrinapok szerkesztősége!

    Városképi és Környezetvédelmi Bizottsággal kapcsolatos ügyekben szívesen állok rendelkezésre, amennyiben kérdés merül fel ill. az esetleges félreértések elkerülése végett (kovacs-csatlos.tamas@ph.eger.hu).

    Üdvözlettel,

    Kovács Cs. Tamás

  • Pintyőke... szerint:

    Kiszámolták…. ECC-PECC…. stb-stb…. és ….. Az egyiknek sikerült a másiknak nem – nem-nem éneklem tovább……

  • Inkább petrezselymet.

  • Judit Erdelyi szerint:

    Nem kellene elrontani még jobban, a Dobó teret. Nem sokan lennének, hiszen szerintem nem sok férj, barát, szerető tudna ott venni egy fánkot egy briliáns gyűrűvel. Mert a nagyságos asszonynak csak az ilyen férj dukál.Vagy már úgy is hiába, mert már a Dobó teret is eladták az öreg bácsinak??

  • Krisztina Barta szerint:

    Jó helyre jön-)Dddd