Skip to main content
Közlekedés

Liliommal és Almával bővülne Eger utcanév listája

By 2017. június 12.

Növekszik a városunk, két olyan utcán is építkezés folyik jelenleg, aminek még nincs neve. Mivel a munkák befejezése után itt emberek élnek és dolgoznak majd, célszerű elkeresztelni az utakat, hogy a lakóknak pár hónap múlva ne a „2371/1 helyrajzi számú közterületre” kelljen pizzát rendelniük. Bár az is menő lenne.

Izgalmas dolog lehet elnevezni egy utcát, mert eleve ritkán kell ilyet csinálnia ugye az embernek, na meg mert a bökött nevet aztán évekig, évtizedekig, évszázadokig fogja használni az utókor. Az önkormányzat nem mer veszélyesen élni, így az új nevekről sajnos nem a lakók döntenek, pedig biztos születne mindenféle vicces, obszcén nevű utca Egerben. A gyakorlatban egy szakértői bizottság ül ilyenkor össze, akik mindenféle szempontok alapján javaslatot tesznek az elnevezésre. A feldobott nevet, vagy neveket pedig végül a Közgyűlés fogadja el, lényegében ez után kezdhetik el felfúrni az utcanév-táblát a házfalakra. Az elnevezésre váró utcák az alábbiak:

  • 2371/1 helyrajzi számú közterület (Töviskes tér, Lidl mögötti útszakasz).
  • 2379/19 helyrajzi számú közterület (Szalapart utca végénél).

Szem előtt tartva, hogy hol fekszenek a tárgyalt utcák, milyen nevű közterületeket találhatunk a szomszédban és, hogy lehetőleg ne személynevet kapjanak az új szakaszok, mert abból már úgyis sok van, a bizottság végül a Liliom és Alma neveket javasolta. Előbbit az előbbi-, utóbbit az utóbbi közterületre szánva. Ha a Közgyűlés rábólint, nem sokára így a Liliom utcán keresztül biciklizhetünk ki Felsőtárkányba.

Forrásunk a Városképi és Környezetvédelmi Bizottság június 12-i ülésének 4. előterjesztése volt, mely anyag ide kattintva letölthető.