Skip to main content

Városunk polgármestereként meggyőződésem, hogy Egernek közvetlen, 2×2 sávos útkapcsolatra van szüksége az M3-as autópályához, hogy Egerből Budapest – és a fővárosból Eger – minél gyorsabban elérhető legyen.

Az elmúlt időszakban olyan javaslat látott napvilágot, miszerint a gyorsforgalmi út déli szakaszát nem az eredeti, immár engedélyezett tervnek megfelelően kellene megépíteni, hanem azt különböző okok miatt át kellene tervezni. Nem tisztem részletekbe bocsátkozni, de azt határozottan állíthatom, hogy mindez jelentős, akár több éves csúszást is okozna. Egészen biztosan elodázná az egriek több évtizedes álmának megvalósulását, amiért sokan annyit dolgoztunk.

Városvezetőként kötelességemnek érzem, hogy felhívjam a figyelmet arra: Eger érdeke a mihamarabbi, késedelem nélküli megvalósítás. Van egy határozott kormányzati szándék, hogy a városunkat közvetlenül, 2×2 sávos gyorsforgalmi úttal összekapcsolják az M3-as sztrádával. Van egy olyan, a szükséges engedélyekkel is rendelkező terv, mellyel kapcsolatban már a terület biztosításának folyamata is megkezdődött.

 Eger nem várhat, vártunk már éppen eleget. Itt az ideje, hogy ezt a szándékot, vágyat közösen is kinyilvánítsuk. Arra kérem tehát Eger valamennyi polgárát, hogy tegyünk egy határozott, közös lépést: a www.m25.eger.hu címen megjelenített, egyszerű felület segítségével álljunk ki valamennyien városunk és az M3-as autópálya közvetlen összekapcsolása, s ennek késedelem nélküli, mihamarabbi megvalósítása mellett.

A felületen az alábbi állítás szerepel:

„Egyetértek azzal, hogy az évtizedek óta ígért M25-ös gyorsforgalmi utat a már engedélyezett tervek szerint építsék meg, ne tervezzék át, hiszen ezzel éveket csúszna a beruházás.”

Köszönöm minden büszke egri lakos támogatását, hiszen ennek a beruházásnak a késedelem nélküli megvalósítása mindannyiunk érdeke. Az M25-ös mihamarabbi megépülése rendkívül pozitív, alapvetően meghatározó dolog lenne az egri emberek és az egri vállalkozások mindennapjai, Eger jövője szempontjából.

Eger, 2017. június 12.

Habis László

Eger Megyei Jogú Város

polgármestere

Szólj hozzá! 6 hozzászólás