Skip to main content
Közlekedés

Kerékpárutat is terveznek a Sas utcára

By 2017. június 13.3 hozzászólás

Egy ideje már érik a Sas utca felújítása, jelenleg úgy néz ki, hogy a TOP keretében meg is valósul végre a terv. A munkára vonatkozó pályázat beadási határideje június 30.

A munkához szükség lesz ingatlanrészek megvásárlására a városnak, erről szól a Városgazdálkodási bizottság június 14-i ülésének 7. előterjesztése, mely ide kattintva letölthető, és mely egyben a forrásunkként is szolgált. A vásárlás nekünk most nem is annyira érdekes, az viszont annál inkább, hogy mit terveznek a Sas utcával. Korábban szó volt aluljáró építéséről is a sínek alá, most ez sajnos már nem szerepel a leírásban, na de nézzük azt, ami várhatóan megvalósul majd:

„A tervek szerint a beruházás keretében a Puky Miklós utca és az Eger patak között megvalósul a meglévő útburkolat felújítása a Sas út hálózati szerepének megfelelő keresztmetszeti szélességgel és új aszfalt kopóréteggel, valamint a kétoldali járdák, kapubehajtók kialakításával. A nyíltárkos csapadékvízelvezetés megszüntetésével a közúttól elválasztott kerékpárforgalmi létesítmény épül.”

Egyik pont jobb mint a másik, az új kopóréteg mellett a szélesítés is ráfér az útra, a járdának biztos jó hasznát veszik majd az arra lakók, a nyílt árok pedig iszonyat gáz volt eddig is. Na de a lényeg! Az elkülönített kerékpárút! Az maga lesz a csoda! Már csak azért is, mert a Sas út elég forgalmas és mind a bicikliseknek, mind az autósoknak nagyon kényelmetlen jelenleg egymást kerülgetni. Az pedig csak hab a tortára, hogy ezer éven belül terveznek egy kerékpárutat a Kistályai útra is, ami egészen kellemes lenne, hiszen így már Andornaktályáig bővülne ki a város összefüggő kerékpárút-hálózata.

Szólj hozzá! 3 hozzászólás